Klubszezon-újraindítás: Két este, öt koncert és egy nagy visszatérés

Klubszezon-újraindítás: Két este, öt koncert és egy nagy visszatérés

Nem mindennapi rendezvény készül Komáromban október 7-én és 8-án. A RÉV Magyar Kultúra Háza két este öt koncertnek ad otthon a RESET 2022 Q3 rendezvény keretén belül. A szervezők nem mások, mint a Gorlo Volka zenekar tagjai, akik ezúttal más zenekarokra szeretnék ráirányítani a figyelmet, olyanokra, akik kezdők, feltörekvők, több figyelmet érdemelnek vagy tájainkon még nem léptek fel korábban.

Az első, pénteki este inkább a trip-hop és indie rock stílusok rajongóinak kedvez majd. Elsőként a tatai Three Legged Pony lép majd fel, akik két éves fennállásuk óta rengeteg dalt írtak. A nevében „sámáni erőállatot” említő zenekart melankolikus megszólalás jellemzi, az énekesnő, Sinkovits Szabina szuggesztív előadásmódjával varázsol, miközben sok szintetizátor és ambient gitározás fűszerezi a dalokat, amikből hármat a Lazy souls’ garden című kislemezükön jelentettek meg.

 

 

Második fellépőként a Felvidék egyik legizgalmasabb zenekarát, a Royko Passage-t láthatjuk-hallhatjuk. A zenekar már több mint egy évtizede működik, igazi slow design elvek mentén – alkoss lassan, de maradandót. A 4Real, Royko Passage és Retrosexy albumaik nagyon pozitív fogadtatásban részesültek a kritikusok részéről, dalaik, riffjeik és szövegeik bármelyik európai fesztiválon megállnák a helyüket, klipjeiket az itthoni szcéna felsőkategóriás termékei között tartják számon. Ötéves koncertcsend után térnek vissza, így annak sem érdemes kihagyni a koncertet, aki korábban már látta őket fellépni.

 

 

Szombaton elsőként a komáromi Selye János Gimnázium diákjaiból verbuválódott alterpop zenekar, a Pusztaszer lép fel, őket pedig a gútai székhelyű túlontool követi.

OTT JÁRTUNK: Elpattant húr, billentyűs csere és repertoár frissítés – a Pusztaszer zárta a #hashtagKN sorozatot (+FOTÓK)

A túlontool a rap-rock stílus igazi fenegyereke, 2018-ban az Öröm a zene tehetségkutató program budapesti döntőjét is megjárták, s ha valaki, ők aztán tényleg tudják, milyen az emberi lélek legsötétebb bugyraiban tett séta.

 

 

A rendezvényt Vajdaság vezető zenekera, és a Magyarországon is rohamos népszerűség-növekedésnek örvendő Sin Seekas zárja. „Egy kanál balkáni fűszerezésű fúvós, egy jó nagy bögre csípős ritmusszekció, betyár gitárszólók és egy „mindenlébenkanál énekesnő” – így jellemzik magukat, és ebben egy cseppnyi mellébeszélés vagy túlzás sincs. Ahol a Sin Seekas megjelenik reggae-ska vonalon mozgó zenéjével, ott garantált a tánc.

 

 

„Remélem, hogy ezzel az estével tényleg és végleg rárúgjuk az ajtót a járvány okozta, home office-ban pácolt, karanténban érlelt búskomorságra, és ezzel a sokrétű felhozatallal sikerül elindítanunk egy olyan klubszezont, amire örömmel emlékszünk majd vissza évek múlva is” – mondta Szabó Gábor, a Gorlo Volka zenekar basszusgitárosa, és a Reset Koncertek rendezvény koordinátora.

ATEMPO.sk
Fotó: archívum