Húszéves a HaddelHadd zenekar – Ingyenes hard rock ünnep a hétvégén Dunaszerdahelyen

Négytagú formációként 2002-ben alakult a felvidéki, csallóközi székhelyű HaddelHadd hard rock zenekar Bíró Gábor basszusgitáros-énekessel, Drahos Tibor gitárossal, Antal Tamás billentyűs-énekessel és Kántor Tibor „Tota” dobossal. E héten, pénteken ingyenes koncerttel, szombaton új, ingyenes cédéjük és kazettájuk dedikálásával ünnepelnek Dunaszerdahelyen.

Drahos Tibor 2008-ig volt a zenekar gitárosa, őt követte ezen a poszton Rabay Róbert. Vele alakult ki a HaddelHadd első klasszikus felállása, amely rögzítette az együttes 2015-ös debütáló nagylemezét, a ...nézz magadba című albumot. Még ebben az évben újra csere történt a gitáros poszton: Sipos Tibor „Sipi” lett a banda szólógitárosa.

2019 elején tragikus hirtelenséggel elhunyt Bíró Gábor, ami hatalmas törést jelentett a tagok számára, és tulajdonképpen le is zárta a HaddelHadd első nagy korszakát.

 

HaddelHadd

 

A sors viszont úgy hozta, hogy a rock and roll folytatódott: még abban az évben beszállt a zenekarba Antal András basszusgitáros, a zenekarvezető Antal Tamás fia (a Bada Bing együttes bőgőse), illetve Bíró Szabolcs énekes, Gábor unokaöccse (aki azelőtt a Csak Van zenekar frontembere volt).

 

 

A HaddelHadd újult erővel folytatta munkáját, és 2022-ben a húszéves együttes az új felállással elkészítette a Hősök vagyunk című második nagylemezét, amely tisztelgés a 70-es és 80-as évek klasszikus hard rock irányzata előtt. A lemezborítót Várai Artúr képregényrajzoló grafikus művész készítette

Az album munkálatai idén májusban és júniusban zajlottak Galántán, a Gila Recording Studiosban, Szabó „Gila” Ádám hangmérnöki felügyelete mellett. A HaddelHadd egy amatőr werkfilmet is készített a stúdiómunkálatokról, melynek során átlagosan napi 12 órát dolgoztak.

 

;

 

A Hősök vagyunk megrendelhető cédén vagy extra limitált példányszámban kazettán az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen, méghozzá teljesen ingyen! Néhány hónap múlva pedig érkezik 200 példányban vinylen is. De egyébként fent van Spotify-on, Deezeren, Tidalon, Apple Musicon, YouTube Musicon, na meg a banda YouTube-csatornáján.

 

 

A zenekar 2022. október 7-én, pénteken 20 órai kezdettel tartja lemezbemutató és egyben 20 éves jubileumi koncertjét Dunaszerdahelyen, a Soul Hunter Music Clubban. Másnap, október 8-án pedig az új dalok születéséről mesélnek, illetve dedikálják a nagylemezt a Rock Coffee 79-ben, 16:00 órától. A belépés mindkét rendezvényre ingyenes.

A HaddelHadd jubileumi koncertje lemezbemutatóval Dunaszerdahelyen

ATEMPO.sk
Fotó: archívum