Továbbjutást hozott a dunaszerdahelyi énektanárnőknek Lauretta áriája – A tévében is tarolt az Opera Trio! (VIDEÓ)

Vasárnap esténként folytatják Československo má talent című cseh – szlovák tehetségkutató show-jukat a JOJ TV szlovák és a Prima cseh kereskedelmi televíziók. Nemrég a három dunaszerdahelyi énektanárnő alkotta, 10 éves Opera Trio késztette állótapsra a zsűri tagjait. Puccini egyik legismertebb áriájának előadásával, négy igennel jutottak tovább.

Az „O mio babbino caro” Ó, édesapám) című szopránáriát Lauretta énekli Giacomo Puccini Gianni Schicchi című operájában miután apja, Schicchi és Rinuccio, az általa szeretett fiú családja közötti feszültség már azzal fenyeget, hogy elválik Rinucciotól. Maria Callas és Monserat Caballé után ezúttal

három dunaszerdahelyi zenepedagógus, Kevicky Tünde, Kollár Katalin és Kovács Nagy Andrea formációja, az Opera Trio adta elő a világhírű áriát, nem is akárhogyan! A zsűri állva ünnepelte, majd négy igennel és továbbjuttatta őket.

 

 

Az Opera Trio bemutatkozó kisfilmjéből kiderült, hogy régóta jó barátnők, sőt, ketten kolléganők, és kávézás közben jutott eszükbe, tíz éve, hármasban operát énekelni.

Klasszikus zenei klipet készített az Opera Trio - O mio babbino caro

OTT VOLTUNK: 5 éves lett az Opera Trio

Azt már a kamerák előtt vallották be, hogy először járnak ilyen versenyen, és nagyon kíváncsiak a fogadtatásra. „Dunaszerdahely most bizonyára elveszített három tanárnőt, mert ebből kellene élnetek” – közölte velük a zsűri egyik tagja.

 

Opera Trio

 

Hogy mikor állnak ismét a zsűri és a közönség elé, hamarosan kiderül. Erre valószínűleg novemberben kerül majd sor.

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó, videó: JOJ TV, Opera Trio, facebook