Johnny Depp színész és Alice Cooper zenekara Magyarországon és Szlovákiában is koncertet ad

Johnny Depp színész és Alice Cooper zenekara Magyarországon és Szlovákiában is koncertet ad

Nagy show-val érkezik Budapestre a Hollywood Vampires 2023. július 18-án a Sportarénába. „A világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat, a legnagyobb ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: tagja Alice Cooper, Johnny Depp (színész), az Aerosmith’s-ből Joe Perry-és Tommy Henriksen is. Két napra rá, július 20-án a csapat Szlovákiában is fellép, a Zvolenská Sltania község „Olympic Fields” koncerthelyszínén.

Október 31-én, Halloween napján jelentette be új 2023-as turnéja állomásait a Hollywood Vampires. A világsztárok a Yorkshire-i tengerparton – az Egyesült Királyság legnagyobb, erre a célra épített szabadtéri koncertarénájában nyitják meg 2023-as brit turnéjukat július 5-én.

A „Rise” című stúdió albumukon „véresen komoly” lázadó muzsikájukkal tisztelegnek a zeneirodalom nagy hősei és saját zenei anyagaik előtt. A járvány miatt 2020-ra tervezett turnéjukat el kellett halasztaniuk, de amint lehetőség nyílt ismét elkezdtek közösen zenélni. A banda nagy rajongója a klasszikus brit rock’n’rollnak. The Who, Led Zeppelin, David Bowie, Motörhead és egyéb zenei ínyencségekkel fűszerezik meg a repertoárt.

 

 

A Hollywood Vampires 2023-as turnéja előtt a frontember, Alice Cooper így nyilatkozott:

"Már három éve, hogy a Vampires turnézott. Alig várom már, hogy visszatérhessek a srácokhoz, nagyon szeretek ebben a bandában lenni. A zenekarom nagyszerű és csodálatos, de a Vámpírokkal játszani az egy teljesen más helyzet. Egyáltalán nem foglalkozom színházzal, csak énekes vagyok egy zenekarban, és a zenekar történetesen az egyik legjobb banda a környéken! Jó lesz látni Johnnyt, Joe-t, Buck-ot és Chris-t és a többi srácot. Zárd be az ajtókat, tedd magad köré a fokhagymát, mert jönnek a Vámpírok!"

 

 

Joe Perry hozzátette:

„Jövő nyáron végre eljön az ideje, hogy a hollywoodi vámpírok ismét feltámadjanak! Alig várjuk, hogy eljátsszuk legújabb albumunk, a Rise dalait minden rajongónk számára. A napok visszaszámlálása közben fokozódik az izgalom! Akkor találkozunk… ne feledd: hagyd otthon a fokhagymát!”

The Doors, a Love, az AC/DC és a többi klasszikussal, valamint természetesen Alice és Aerosmith slágereivel a Hollywood Vampires-t 2018-ban a „legjobb előadásnak” választották a londoni Wembley Arénában.

 

 

Tommy Henriksen és a Hollywood Vampires producerei által készített 16 dalból álló ‘Rise’ album az elmúlt időszak egyik legtisztább, és legélvezetesebb rock and roll albuma, amelyet a zene mesterei és a stílus igazi rajongói alkottak. A 2015-ös debütáló lemezüktől eltérően a második album főleg saját dalokból áll, amelyeket a banda írt. A Vámpírok eredeti küldetésének szellemében van három olyan dalfeldolgozás, amelyeket eredetileg legendás rockerek írtak és rögzítettek, akik sajnos túl fiatalon haltak meg… őket igyekeznek feltámasztani.

ATEMPO.sk
Fotó: Ross Halfin