Találkozz a Storyum zenekarral vasárnap délután Dunaszerdahelyen!

Találkozz a Storyum zenekarral vasárnap délután Dunaszerdahelyen!

Bámulatos előadásra készül a hazai zenészekből álló Storyum zenekar november 19-én, a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek VMK-ban! A nagykoncerten, amelyre belépőjegyek már kaphatók, kórus és tánckar is fellép. A vendég a komáromi Entrópia zenekar lesz. November 6-án, e héten, vasárnap 14 órai kezdettel találkozhatnak az érdeklődők a Storyum zenekarral Dunaszerdahelyen, az NFG Klubban. A beszélgetést Bárány János, portálunk, a nagykoncert fő mediális partnere, az ATEMPO.sk újságírója vezeti.

Szóba kerül majd a zenekar történetének leglátványosabb és legnagyobb volumenű, november 19-ei dunaszedahelyi koncertje, a 2022 második félévében megjelent két új videoklip, a Gombaszögi Nyári Tábor, ahol az ATEMPO.sk tempóba hozta közönségtalálkozóján a Storyumot is, valamint a Freedom című, harmadik stúdióalbum.

Legnagyobb koncertjére készül a STORYUM! – Dél-Amerikában már játsszák a rádiók Freedom című albumuk dalait

A Storyum zenekart 2011-ben alapította Janik Zsolt, azzal a feltett szándékkal, hogy egy olyan formációt hozzon létre, amely képes saját dalokat szerezni és színpadra vinni. Első lemezük az Insomnia címet kapta. Ez az album magyarországi és nemzetközi kiadóval is büszkélkedhet, a világ számos országában pozitív kritikával illették. Sajnos, 2011-ben a zenekar életében egy komoly törés állt be, amelyből csak 2016-ban sikerült kilábalni.

 

 

2018-ban elkészítették második nagylemezüket, a We Are The Fire című albumot. Ez a lemez szintén egy nemzetközi kiadónak köszönhetően bejárta a világot, és a sikereken felbuzdulva a formáció újult erővel kezdett bele a nagy színpadi show-k kidolgozásába.

2022-ben jelent meg a zenekar harmadik, Freedom című nagylemeze, amelyről Szlovákiában jónéhány szerzemény a Pátria rádió állandó műsorában is szerepel, ezek a dalok a koncerteken is elhangzanak.

A tűz generációja – Gombaszögön is tarolt a Storyum (FOTÓK)

A zenekarban szinte az egész Felvidék zenészei képviseltetik magukat, így nehéz lenne egyetlen városhoz kötni a bandát. Sikereik közé tartoznak a rádiós szereplések Szlovákiában, Magyarországon, az USA-ban, Argentinában, Uruguayban, Brazíliában. Bemutatkoztak az M2 Petőfi TV csatornáján és az STV-ben is.

 

Storyum

 

A zenekar jelenlegi tagjai:

Csáno Norbert, dobok,
Flaškár Veronika, ének,
Malík Tibor, basszusgitár,
Janik Zsolt, gitár,
Janik Zsigrai Klári, vokál,
Kiss Mátyás, billentyűk.

A november 19-én, szombaton sorra kerülő dunaszerdahelyi megakoncertjük kórusának tagjai Kiss Helga, Malík Anita, Textor Bence, Boráros Áron, Hodossy Károly, Ábrahám Imike. A táncosok Szombathelyi Veronika és Orosz Noémi lesznek. A produkciót látványos vetítés kíséri, Nagy Ferenc jóvoltából.

Találkozz a Storyum zenekarral november 6-án, vasárnap 14 órakor a dunaszerdahelyi NFG klubban.

 

 

Storyum

 

ATEMPO.sk
Fotó: Nagy Ferenc