Amerikában lett a legjobb mozifilm az El a kezekkel a papámtól! a felvidéki Gál Virág Annával

Az El a kezekkel a papámtól! című film nyerte a legjobb mozifilm díját a San Diegói Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon az Egyesült Államokban. A magával ragadó családi film a Megafilm gyártásában készült Marczinka Bori, Csobot Adél, Bokor Barna, Elek Ferenc, Gubás Gabi és Járai Máté főszereplésével.

A filmben szerepel a hetényi Gál Virág Anna, Gál Tamásnak, a Komáromi Jókai Színház igazgatójának és párjának, Kiss Szilvia színművésznek a tehetséges kislánya is.

„Ez már a sokadik meghívása volt az El a kezekkel a papámtól! -nak, ami hosszú évek óta az egyetlen magyar gyerekfilm, a legmesésebb mese a hazai filmpiacon. Majdnem egy évvel vagyunk a mozibemutató után, még mindig vannak fesztivál meghívásai a filmnek, még mindig lesz új platform ahol találkozhatunk a filmmel, még mindig örömet tud okozni gyereknek, felnőttnek, alkotónak, nézőnek egyaránt”– fogalmazott a film producere, Helmeczy Dorottya.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A San Diegói versenyprogramban összesen 17 mozifilm indult, melyek Puerto Ricotól Tajvanig a világ számos pontjáról érkeztek, a díjakról nemzetközi szakma zsűri döntött.

„Öröm látni hány fesztivál válogatta be a versenyprogramjába a filmünket! Két hét múlva, ha minden igaz, én is ott leszek egy finnországi fesztiválon, ami a következő megmérettetés. Azok után, hogy mennyire szerette itthon a közönség, elmondhatatlanul jólesik, hogy ezeken a szakmai fórumokon is elismerik. Sokat jelent ez az egész alkotócsapat számára, mindannyian nagyon nagy szeretettel készítettük ezt a filmet, talán ez is érződik rajta” – mondta a rendező, Dobó Kata.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A film a Megafilm produkciójában, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült. A magyar mozikban tavaly bemutatott El a kezekkel a Papámtól! című zenés családi filmet több mint 100 fős alkotógárda, kivételes forgatási helyszíneken, elképesztő látvány- és fantáziavilágot teremtve kiváló színészekkel készítette el. A Dobó Kata és Gulyás Buda rendezésében készült film producere a Helmeczy Dorottya - Kálomista Gábor producer páros.

ATEMPO.sk
Fotó: Megafilm