A tévében lesz látható az MVM ZENERGIA koncert Rúzsa Magdival és Balázs Jánossal

Hetedik alkalommal hívta életre az MVM ZENERGIA egyedülálló koncertjét az MVM.

Újragondolt klasszikusok csendültek fel Rúzsa Magdi Máté Péter-díjas magyar énekesnő, dalszerző, Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, Liszt-, Prima- és Junior Prima-díjas, érdemes művész és a Concerto Budapest előadásában 2022. augusztus 27-én.

A fényfestéssel kísért koncert idén a teltházas Erkel Színház mellett öt vidéki nagyvárosban – Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Szombathelyen –, valamint online is követhető volt, így rekordszámú, több mint ötezer néző lehetett részese az élménynek.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Idén a klasszikus és könnyűzene, a magyar népdalok, a francia sanzonok, a jazz, a rock és a régi magyar filmslágerek világából jól ismert művek csendültek fel még sosem hallott átiratokban, fényfestés kíséretében.

A koncertet Keller András Kossuth-, Liszt- és Bartók–Pásztory-díjas, érdemes művész vezényelte, míg az egyedi hangszerelés és zenei rendezés Szentpáli Roland többszörös nemzetközi versenygyőztes és Artisjus-díjas tubaművész, zeneszerző munkájának köszönhető. Az est műsorvezetője Bősze Ádám volt.

A koncertet november 19-én, szombaton 21.00 órától újra átélhetjük az M5 csatornán.

Roni, ATEMPO.sk