A BoooM zenekar szintén a We Will Rock You rockzenei tehetségkutató döntőjében

A kapott like-ok és a Magyar Queen Rajongók Klubja Kulturális Egyesület vezetőségének véleménye alapján a BoooM zenekar Ipolynyékről szintén bejutott We Will Rock You rockzenei tehetségkutató döntősei közé. Az élő döntőre 2015. május 2-án kerül sor Budapesten a Crazy Mama Music Pub-ban.

 

Vanda Marian Wanderrel, a zenekar énekesével, basszusgitárosával beszélgettünk, aki elárulta, hogy ez az első ilyen jellegű megmérettetésük. „Nem vagyunk igazán egy tehetségkutató párti zenekar. Köztudott, hogy ma már hozzáférhető technikával egy kis idő ráfordításával akár otthon a konyhában is össze lehet pakolni egy viszonylag elfogadható zenei felvételt, de amelyből nem biztos, hogy kiderül mire képes az adott zenekar színpadon. A We Will Rock You rockzenei tehetségkutató kiírásában az szerepelt, hogy csak élő produkcióval lehet nevezni, ezért jelentkeztünk.”

A banda már készül a döntőre, ahol két számot fognak előadni. „Ami egyelőre biztos a Fleetwood Mac - Oh Well című klasszikusának feldolgozása és, hogy mi lesz a másik az még egy nyitott kérdés, de Jimi Hendrix, Gary Moore vagy Cream számokban gondolkodunk. Mivel a döntőben zenekaronként 10 perc áll rendelkezésre, annyit ígérhetünk, hogy egy energikus, pörgős üresjáratokat nélkülöző programot fogunk tolni!”

A tehetségkutató egyike azoknak a lehetőségeknek, mellyel előtérbe szeretnének kerülni. „Erre az évre a fő célunk, hogy minél több helyre eljussunk és ezért szinte bárhol találkozhattok velünk-északon, keleten, nyugaton vagy délen :-) Szeretnénk elérni, hogy a BoooM név ismerősen csengjen a rockot és bluest kedvelő közönség fülében.”

Több koncertjük is szervezés alatt van határon innen és túl, melyekről Naptárunkban és a zenekar közösségi oldalán is értesülhettek. A hétvégén Besztercebányán zenéltek, legközelebb pedig április 18-án szombaton a nagykürtösi Piváreň u Starca sörözőben találkozhattok velük.

A végére pedig üzenet a rajongóknak:

„Köszönjük mindenkinek aki szavazott ránk, támogatott minket és megtisztelt a bizalmával!

Bár a BoooM már egy ideje csak saját szerzeményeken dolgozik, azért akad még a repertoárunkban pár csodálatos gyöngyszem a rock hőskorából, amit mindig szívesen fogunk előadni, mivel az eredeti koncepció alapján a zenekar az együttzenélés öröme mellett azt tűzte ki céljául, hogy megismerteti közönségével a 60- as 70-es évek stílusát, mára már méltatlanul elfeledett csodálatos muzsikáit. A kor zenéjét, mikor a zenekar és közönsége együtt élvezte a zenét, mikor emberek muzsikáltak embereknek egy cél érdekében, hogy együtt jól érezzék magukat. Tehát muzsikálunk, terjesztjük az „igét“ és együtt jól érezzük magunkat!

A BoooM legyen Veletek! Köszönjük! És ne felejtsétek a Rock and Roll tartósít!!!”

 

A tehetségkutatóba a királyhelmeci Encore is bejutott, akikről szintén olvashattok portálunkon.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk