Két szereplőre írt monodráma a Vígszínházból – Dino Benjamin rendezése Komáromban

Cseh Dávid dramaturg „Szélvész után is szép vagy” című darabjának előadásával érkezik a Komáromi Jókai Színház Benkő Géza Stúdiószínpadára a Vígszínház november 14-én, hétfőn este 19 órai kezdettel. A két szereplőre írt monodrámát az idén január 21-én mutatták be a Vígszínház Házi Színpadán, a királyhelmeci származású Dino Benjamin rendezésében.

Egy magyar fiú a távoli Japánba költözik, ahova régi álma volt eljutni. Kinti tartózkodása azonban nem felhőtlen, mivel nehezen találja a helyét ebben a nagyon is idegen kultúrában. Aztán 2017 őszén lecsap egy tájfun a japán fővárosra. A fiú élete pedig ezen az eső áztatta, szeles és álomszerű éjszakán döntően megváltozik.

Bár a történetet egyetlen szereplő meséli el, mégis két szereplője van: a Bencét alakító Szántó Balázs és Kovács Olivér, aki végig néma az előadásban, alakját a japán kókenek, a nyílt színi színpadi segédek ihlették.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A Vígszínház vendégjátéka az Event n.o. civilszervezet szervezésében, a Kamara-Pont című kamaraszínházi rendezvénysorozat keretében valósul meg a Komáromi Jókai Színházban. Anyagi feltételeit a KULTMINOR Kisebbségi Kulturális Alap segítségével sikerült megteremteni.

Szabó Csillától, az Event vezetőjétől megtudtuk, ebben az évadban négy előadás várható.

„Valamennyi különleges, és mindegyiknek van hazai kötődése. Az első előadás rendezője az a Dino Benjamin, aki 1996-ban született Királyhelmecen, a helyi gimnáziumban érettségizett, majd 2015 és 2020 között a Budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakos hallgatója volt Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztályában. Egyetemi gyakorlatát a Vígszínházban töltötte, ahol 2020-tól társulati tag. A Királyhelmeci Gimnázium csapatával többször részt vett a Jókai Napokon és a fesztivál karvai színjátszó táborában is. Kötődése a Felvidékhez egyértelmű“ – tájékoztatott Szabó Csilla.

A Vígszínház jövő hétfői komáromi vendégjátékára belépőjegyek már válthatók a Komáromi Jókai Színház jegypénztárában.

 

Szélvész után is szép vagy

 

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó: archívum