Decemberben mutatja be első albumát a FLASHJET Lukanényén – Előtte Komáromban, utána Zselízen koncerteznek

Decemberben mutatja be első albumát a FLASHJET Lukanényén – Előtte Komáromban, utána Zselízen koncerteznek

Kétezer-tizenhármas alakulása után öt évvel, 2018-ban kapcsolt villámsebességre a lukanényei srácok zenerakétája. Addig feldolgozásokat játszottak – főleg a Quimbytől és a Tankcsapdától – négy éve saját számokat játszik az öttagú banda. Alternatív stílusukat megkeményítették, és jöhetett a dallamos rock is. Idén decemberben jelenik meg első albumuk, az Első lépés.

„Öten vagyunk; Badó Dávid dobol, Híves László gitározik, Pásztor Bálint basszusgitározik, nemrég érkezett Šimko Aurél szólógitáros, jómagam pedig énekelek” – sorolja Katyi Gábor, a frontember, és boldogan ajánlja a flashjet.net oldalt, amely tele van róluk szóló információkkal.

HAZAI-MUTATÓ: Új arcok az Ipoly-mentéről – ők a Flashjet

Elmondja, 2018-ban, amikor megérkezett Pásztor Bálint basszusgitáros, elhatározták, új sebességre kapcsolják a FLASHJET-et, és ezentúl csupán magyar dalokra összpontosítanak. „Abban az évben négy fellépésünk volt, 2019-ben már 12 koncertet nyomtunk, még Somorján is jártunk” – sóhajt a Nagykürtösi járásbeli zenekar énekese – „Lukanénye fent volt a koncerttérképen. 2019-ben játszottunk az itteni falunapon. Decemberben pedig csináltunk egy olyan bulit a kultúrházban, amelyen itt volt a Phoenix RT, a Zorall és a Midller zenekarok. Már úgy volt, hogy stúdióba vonulunk felvenni az első albumot, amikor jött a covid, és az összes lekötött bulit vissza kellett mondanunk” – emlékezik Katyi Gábor.

Belecsap az őszbe a FLASHJET – itt az új klipjük, a Még élj!

 

Flashjet

 

Az idén mindent bepótolnak.

„Budán, a Blacksmith Production stúdiójában, amelyet Kovács Gábor, a néhai Wisdom power metal együttes gitárosa vezet feljátszottuk első albumunk 11 dalát. Most zajlik a masterelés. Nagyon elégedettek vagyunk a felvételekkel. Dalaink az élet nagy dolgairól, a harmincasok életérzéséről szólnak, téma a kizsákmányolás, a játékfüggőség, a politika. Reméljük, a címadó Első lépés úgy beindítja az embereket, hogy végighallgatják a cédét, amelyről az Üvölts és a Nem mehetek című dalokat ajánlanám. Az Üvölts című nótánkat már sokan ismerik, a Nem mehetek című szerzeményt zongora alapra írtuk, a srácok a végén csatakoznak be” – merül el a részletekben a frontember.

 

 

Meglepett kérdésünkre, hogy cédé formájában is megjelenik majd az album, azt válaszolja, ez lesz az első lemezük, szeretnék kézben tartani.

A lemezbemutató koncertet december 9-én, pénteken, a Phoenix RT és az Anima zenekarok társaságában a lukanényei kultúrházban tartják. „Egy héttel korábban, december 2-án este Komáromban, a RÉV Magyar Kultúra Házában lépünk majd fel a két zenekarral és a kecskeméti Nova Prospect együttessel, december 10-én, szombaton pedig Zselízen, a Club 186 nevű helyen zenélünk, a Phoenix RT-vel és az ipolysági Chapter5 zenekarral” – invitál mindenkit Katyi Gábor, a FLASHJET énekese.

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó: FLASHJET archívum, Pavol Srna