Strand fesztivál - Steve Aoki, Simple Plan, All Time Low Zamárdiban

Strand fesztivál

A Simple Plan, Steve Aoki, az All Time Low és a New Found Glory is fellép az idei Strand - Nagyon Zene Fesztiválon Zamárdi szabadstrandján, a Petőfi Rádió és a VOLT Produkció közös eseményén.

Az első Strand fesztiválra 2013-ban 40 ezren, tavaly már több mint 70 ezren látogattak el.

Horváth Gergely, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV felelős szerkesztője elmondta, hogy mindkét csatorna élőben fog jelentkezni a Strand fesztiválról, amelyet idén augusztus 19-től 23-ig rendeznek meg.

A Strand 2015-ös kínálatában a nemzetközi színtér aktuális kedvenc rockcsapatai, hiphop formációk és az elektronikus zene népszerű képviselői egyaránt szerepelnek. Érkezik az öttagú kanadai Simple Plan, amely a pop punk stílus egyik legnépszerűbb előadójává vált az elmúlt tíz évben. Eddig négy stúdióalbumot készítettek, kétszer is megkapták a Juno-díjat és számos más szakmai elismerést. A zenekar 2012-ben a VOLT Fesztiválon mutatkozott be a magyar közönségnek.

Zamárdi közönségét is megtáncoltatja a japán felmenőkkel rendelkező kaliforniai elektro house dj és producer, Steve Aoki, aki az elmúlt három évben (2012: Sziget, 2013: Balaton Sound, 2014: VOLT) rendszeres fellépője lett a legnagyobb hazai fesztiváloknak. Áprilisban megjelenő hatodik albumát (Future Hearts) hozza a Balatonra a baltimore-i All Time Low, amely az utóbbi időben a Linkin Park társaságában járja a világot. Az All Time Low először jön Magyarországra, akárcsak a szintén rockban utazó floridai New Found Glory.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy a sok tízezres rajongótáborral rendelkező sztárok magyarországi sikeréhez a Petőfi Rádió tette hozzá talán a legtöbbet. A Strand - Nagyon Zene Fesztivál az a zenei seregszemle, ahol a Petőfi hallgatóinak hazai kedvencei szinte kivétel nélkül színpadra lépnek" - fogalmazott Lobenwein Norbert főszervező.

A hazai élvonalat Ákos, a Punnany Massif, az Irie Maffia, a Brains, a Wellhello, a Halott Pénz, a hiperkarma, az Intim Torna Illegál, a Kaukázus, a Kiscsillag, a Quimby, a Vad Fruttik, a Tankcsapda és még mintegy száz előadó képviseli a Strandon.

"A zenei programok mellett a Diákhitel Kávézó reggeltől-estig beszélgetésekkel és izgalmas előadásokkal várja a fesztiválozókat. Talán még soha nem volt példa arra, hogy egy időben egy helyen, egymás szomszédságában két fesztivált rendezzenek. A Balaton déli partján augusztus 19. és 22. között a Strand mellett a B.my.Lake fesztivál is zajlik. A Strandosok idén már nem csak a VOLT-tal, hanem a B.my.Lake-kel közös bérletet is válthatnak" - közölte Fülöp Zoltán, a Strand másik főszervezője.

ATEMPO.sk / MTI