Nézz ingyen magyar krimiket és thrillereket ONLINE

Nézz ingyen magyar krimiket és thrillereket ONLINE

Hidegrázós magyar filmek őszi estékre: vasárnap estig ingyenesen lehet megnézni a Kicsi, de nagyon erős, a Túsztörténet, a Céllövölde, a Budapest noir és a Patthelyzet című magyar filmeket a Nemzeti Filmintézet streaming oldalán, a FILMIO-n. A korszakos magyar alkotások a krimi, thriller és film noir műfajok legjobb hagyományait elevenítik fel, emlékezetes színészi alakításokkal, kiváló kikapcsolódást ígérve a borongós őszi estékre.

A magyar filmeket és klasszikusokat felvonultató FILMIO számos kiváló bűnügyi filmet tartalmaz kínálatában, amelyek közül öt alkotás ingyenesen megtekinthető november 20-ig. A Kicsi, de nagyon erős, a Túsztörténet és a Céllövölde a rendszerváltás idején készült drámák, a sikerlistás Kondor Vilmos-regény alapján készült Budapest noir a ’30-as években játszódó vérbeli krimi, a Patthelyzet pedig bankrablós thriller Szabó Erika és Kálloy-Molnár Péter főszereplésével.

 

KICSI, DE NAGYON ERŐS (1989)

Bogár Pál képes bárhova betörni anélkül, hogy nyomot hagyna, családja megélhetése érdekében ezért a vizsgálati fogságból való szabadulását követően is folytatja bűnöző életmódját, álcaként pedig egy kohóban vállal munkát. Grunwalksy Ferenc filmje, bár a rendszerváltás idején játszódik, időtlen alkotás a bűnről és az oda vezető útról. A főbb szerepeket Gáspár Sándor, Bán János, Csere Ágnes, Mucsi Zoltán és Blaskó Péter alakítják.

 

TÚSZTÖRTÉNET (1989)

Gazdag Gyula filmje egy 1973-ban megtörtént túszdráma megrendítő feldolgozása a Kádár-korszak kilátástalanságáról. Egy határ menti kisvárosban két kamasz fiú lopott fegyverrel túszul ejt tizennyolc lányt a kollégiumban, hogy így csikarjanak ki nyugati útlevelet a hatóságoktól, amelyet magas beosztású apjuk miatt nem kaphattak meg.

 

CÉLLÖVÖLDE (1990)

Sopsits Árpád megtörtént eseményeken alapuló drámája egy gyilkosság előzményeit mutatja be hallgatag kamasz főhőse történetén keresztül, akit gyermekkorában traumaként ért, amikor apja eladta a család céllövöldéjét. A lélektani bűnfilmben a nyomozót Nagy Feró alakítja, az apát és az anyát pedig Kovács Lajos és Monori Lili. A film elnyerte a külföldi kritikusok díját a Magyar Filmszemlén, majd meghívást kapott Cannes-ba és közel 60 nemzetközi fesztiválra is.

 

 

BUDAPEST NOIR (2017)

Budapest, 1936: brutálisan meggyilkolt fiatal lány holttestére bukkannak az utcán, a rendőrség azonban gyanúsan hamar lezárja az ügyet, amit így a kiábrándult bűnügyi újságíró, Gordon Zsigmond próbál meg felgöngyölíteni. Gárdos Éva filmje vérbeli sötét krimi Kondor Vilmos borzongató sikerregénye alapján Kolovratnik Krisztián és Tenki Réka főszereplésével.

 

 

PATTHELYZET (2020)

Egy kisvárosi bankfiók átlagosnak kinéző napját fegyveres rabló zavarja meg, a pánikhelyzetben pedig az összes ajtó bezárul. Az épületben ragadt emberek a fegyveres bűnöző társaságában próbálják megoldani a szokatlan helyzetet, miközben kiderül, hogy a szálak nagyon is összeérnek. Főszerepben Szabó Erika és Kálloy-Molnár Péter.

 

 

A Nemzeti Filmintézet által indított FILMIO egyedülálló kínálattal várja a nézőket online: napjaink elvárásaihoz igazodva, kiváló minőségben, felújítva érhetőek el a magyar filmgyártás régi és új remekművei, a klasszikusok és az örök kedvencek is. A hiánypótló kínálat hétről hétre újdonságokkal bővül.

ITT NÉZD ONLINE

Jelenleg már mintegy 600 magyar film közül válogathat a közönség a Nemzeti Filmintézet streaming platformján, amely okostévé alkalmazásokon keresztül is elérhető.

ATEMPO.sk
Fotó: NFI