„Szupergyőztest” is hirdetnek a Virtuózok nyolcadik évadában – ma régi ismerősökkel találkozhatunk

November 18-tól öt péntek estén át követhetik a fiatal klasszikus zenei tehetségek virtuóz játékát a Dunán. Magyarország egyetlen komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok ugyanis immár a 8. évadával tér vissza a képernyőre. Pénteken az elmúlt évek legjobb pillanatit idézhetik fel a 20:45-kor kezdődő műsorban.

A Duna nézői mindent megtudhatnak az elmúlt nyolc év legnagyobb reménységeiről, miként vezetett útjuk a kezdetektől a nemzetközi sikerig. Magyarország nagyszabású komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok 2014-ben indult útjára azzal a céllal, hogy magyar tehetségeket fedezzen fel és segítse pályájukat. 2020-ban nemzetközivé vált a produkció, a Visegrádi Négyek országaiban és évről-évre további egy országban mutathatják be klasszikus zenei tehetségüket a verseny indulói.

"A műsornak köszönhetően rengeteg embernek mutathattuk meg, milyen gyönyörű, ha a mindennapok része ez a csoda, amelyet klasszikus zenének és Virtuózoknak hívnak" -

 

Boros Misi

 

mondta az egyedülálló tehetségkutatóról a Család-barát adásában Boros Misi, a műsor első évadában a Kicsik korosztályának győztese. A Duna délelőtti műsorának vendége volt a széria másik korosztályának nyertese, Lugosi Dániel Ali is. A Virtuózokban aratott sikerük után az elmúlt nyolc évben mindketten bejárták koncertjeikkel a fél világot, és abban egyet értettek, hogy a magyar közönség szeretete kiemelkedő.

Boros Misivel és Lugosi Dániel Alival, valamint a pozsonyi Gertler Teoval is találkozhatnak ismét a nézők a péntek esti visszatekintő adásban, egy hét múlva pedig új komolyzenei tehetségeket ismerhetnek meg.

 

Gertler Teo

 

A Virtuózok V4+ ezúttal a visegrádi négyek országai és Szlovénia komolyzenei tehetségeit keresi. A második adásban a magyar virtuózokat ismerhetik meg, akik a hazai klasszikus zene elismert képviselői előtt mutatkozhatnak be.

Miklósa Erika, Batta András, Balázs János és Bogányi Gergely mellett két új zsűritag, Keller András és Káel Norbert keresi a jövő reménységeit.

 

Lugosi Dániel Ali

 

A zsűri által kiválasztott Magyarországot képviselő négy zenész, ezt követőn már nemzetközi színtéren mérettetik meg magukat. Két elődöntő után következik december 16-án a döntő. Ekkor nemcsak az országok győzteseire derül fény, hanem

„szupergyőztest” is hirdetnek, akit a döntőbe jutott versenyzők saját maguk közül titkos szavazással választanak ki, így a műsorfolyam legvégén a világsztárokból álló zsűrinek is meglepetésben lesz része.

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: MTVA, Virtuózok