Online adventi naptárral és koncertekkel készül az ünnepekre Szarka Tamás

Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, zenész, a Ghymes együttes alapítótagja idén is rendhagyó módon készül a karácsonyra.

Ismét Adventi naptárral örvendezteti meg követőit a közösségi oldalakon, így immáron

harmadik alkalommal, december 1. és 24. között számos virtuális ajándék lesz elérhető  Tamástól az online térben.

De nem csak a virtuális térben lehet majd találkozni Szarka Tamással és zenekarával.

Két helyszínen is lesz Európa karácsonya lemezbemutató koncert: 2022. december 10-én Galántán és december 16-án Budapesten.

 

 

„Az Európa karácsonya című lemez gondolata az, hogy mi, magyar keresztények nem vagyunk egyedül Európában. Egyelőre még sok-sok millió kívül-belül gyönyörű keresztény lakja velünk együtt ez a földrészt. Fontos, hogy egymásból is merítsünk erőt. Emellett mindig érdekes belenézni más európai nemzetek karácsonyi zenei világába, hogy ők milyen dalokkal ünneplik sok-sok száz éve az egyik legszebb keresztény ünnepünket.“ - mondta Szarka Tamás.

Európa karácsonya – népszerű művészek is közreműködtek Szarka Tamás ünnepei lemezén (+VIDEÓ)

A koncert anyaga az európai karácsonyi misztériumot mint ünnepet, közösségteremtést, hagyományt, és az ezekben született újat járja körül. A karácsony, a keresztény kultúra legszebb ünnepe ebben a stílusban, ebben a minőségben és ilyen méretekben napjainkban nem került feldolgozásra, felmutatásra.

Koncertjeik alkalmával helyi kórusokat szólítottak meg és hívnak vendégnek. A közös éneklés teszi még varázslatosabbá a rendezvényeket.

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: Horváth Edit