Új magyar tehetségeket ismerhetünk meg a Virtuózok V4+ következő adásában

Új magyar tehetségeket ismerhetünk a Virtuózok V4+ következő adásában

Pénteken este a magyar válogató adással jelentkezik Magyarország egyetlen klasszikus zenei tehetségkutatója, a Virtuózok V4+. Az új virtuózok mellett sok visszatérő tehetség lenyűgöző játékában gyönyörködhetnek a Duna nézői és megtudhatják a résztvevő öt ország mely négy-négy tehetsége jut tovább a nemzetközi elődöntőbe.

Péntek este a klasszikus zene újabb reménységei lépnek színpadra az Magyarország egyetlen komolyzenei tehetségkutató show-jában.

Az immár a 8. évaddal visszatérő Virtuózok magyar válogató adása 20:45-től látható a Dunán.

ITT NÉZD ONLINE

Felemelő pillanatok, csodálatos előadások várnak a nézőkre, akik – többek között – fuvolán, furulyán, nagybőgőn, zongorán, szaxofonon és ütős hangszeren játszó fiatalokkal ismerkedhetnek meg. Sok visszatérő virtuóz is megmutatja majd a hazai klasszikus zene elismert képviselői előtt, mennyit fejlődött.

Miklósa Erika, Batta András, Balázs János és Bogányi Gergely mellett két új zsűritag, Keller András és Káel Norbert keresi a jövő nagy zenészeit.

Az ítészeknek nehéz dolguk lesz, de a válogató adás végére dönteniük kell a továbbjutókról, akik nemzetközi színtéren képviselhetik Magyarországot. A magyar válogató adás műsorvezetője Bősze Ádám lesz.

 

Bősze Ádám

 

A határokon átívelő Virtuózok harmadik alkalommal valósul meg a visegrádi négyek és egy vendégország, ezúttal Szlovénia részvételével, így a nézők azt is megtudhatják, ezekben az országokban miként zajlott a válogató és a nemzetközi elődöntőbe jutott négy-négy fiatalt is megismerhetik. A két nemzetközi elődöntő adásból országonként 2-2 tehetség jut a döntőbe, amelyben nemzetenként egy győztest hirdetnek, valamint a versenyzők maguk közül megválasztanak egy „szupergyőztest”, aki a világsztárokból álló zsűri előtt is titok lesz a kihirdetés pillanatáig. Emellett közönségdíjakat és különdíjakat is átadnak, az MTVA felajánlásából a második helyezettek fellépési lehetőséget nyernek a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, valamint egy értékes porcelán hegedűvel is gazdagodnak.

 ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Hegedűs Bence / Virtuózok