Négy magyar tehetség jutott a Virtuózok V4+ nemzetközi elődöntőjébe

Négy magyar tehetség jutott a Virtuózok V4+ nemzetközi elődöntőjébe

A Virtuózok V4+ komolyzenei tehetségkutató magyar válogatójában új és régi tehetségek okoztak megható és lenyűgöző pillanatokat a zsűrinek és a Duna nézőinek. A pénteki adásban, azon túl, hogy fiatal tehetségek virtuóz játékában gyönyörködhettek, és megismerhették a hazánkat nemzetközi színtéren képviselő négy zenészt, az is kiderült, a műsor korábbi felfedezettje, Boros Misi mekkora hatással volt többek életére.

Öt ország, több száz ifjú zenésze mutatta meg tehetségét a Virtuózok V4+ határokon átívelő komolyzenei tehetségkutató műsorban, amelynek nemzeti válogató adását láthatták pénteken este a Dunán. Nemcsak a magyarországi, hanem a résztvevő többi ország – Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Szlovénia – virtuózaival és továbbjutóival is megismerkedhettek.

A szlovák versenyzőkkel az RTVS Dvojka (Kettes) műsorán ismerkedhettünk meg, ahol a zsűriben Kesselyák Gergely karmester képviselte a magyar szervezőket.

 

Virtuózok V4+ 2022

 

A magyarországi válogatóban fellépő fiatalok a komolyzene magyar nagyágyúi - Miklósa Erika, Batta András, Balázs János, Bogányi Gergely, Keller András és Káel Norbert - előtt léptek fel, és okoztak nekik felejthetetlen pillanatokat. Sok ismerős fiatalt köszönthetett a zsűri ismét a Virtuózok színpadán, akiknek fejlődését nagy örömmel látták, többek között a hárfán játszó mindössze 8 éves Kornéliáét, aki már harmadszor jelentkezett a műsorba, és azt tervezi, hogy felnőttként ő maga is zenét ír majd. Rengeteg új tehetség is érkezett, közülük ketten is Boros Misit, a Virtuózok első évadának győztesét tartják példaképüknek, akinek játéka és tehetsége ösztönözte őket komolyzenei tanulmányaik elmélyítésében.

 

Virtuózok V4+ 2022

 

A zsűri ha nehezen is, de meghozta döntését a válogató adásban a továbbjutó tehetségekről. A mindössze tíz éves zongorista Liu Yinuo Szofi, a szintén e hangszer virtuóza, a 15 éves Dávid Roland Mózes, valamint a szaxofonon játszó 19 esztendős Somogyi Levente és a marimbás 19 éves Bogáthy Benedek képviselheti Magyarországot a Virtuózok V4+ következő adásában, az első nemzetközi elődöntőben.

 

Virtuózok V4+ 2022

 

Virtuózok V4+ 2022

 

Virtuózok V4+ 2022

 

Az első magyar komolyzenei tehetségkutató december 2-án este világsztárokkal folytatódik, az öt országból továbbjutó négy-négy tehetség nemzetközi zsűri előtt lép fel. Miklósa Erika mellett a világhírű csellóművész, HAUSER, Steven Mercurio amerikai karmester, Gabriela Rachidi, a cseh Krumlov Klasszikus Zenei Fesztivál igazgatója, Harvey Goldsmith világhírű producer és Pablo Sáinz Villegas klasszikus gitáros dönti el az egymással párbajozó fiatalok melyike juthat a döntőbe.

 ATEMPO.sk
Fotó: Hegedűs Bence / Virtuózok