Ádvent a kórusmuzsika varázsában – jubilál a nyitrai egyetem magyar kórusa

Ádvent a kórusmuzsika varázsában – jubilál a nyitrai egyetem magyar kórusa

Két év kihagyás után folytatódik az adventi hangversenyek sorozata Nyitrán és környékén, melyet idén 13. alkalommal szervez meg a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara.

A koncertsorozat december 1-jén, délután fél négykor kezdődik a nyitrai zsinagógában (Pri synagóge 3.), ahol a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Magyar Kórusa alapításának 60. évfordulója alkalmából ad jubileumi hangversenyt.

A műsor első felében a kórusmuzsikán kívül többek között az énekkar hangszeres szólistáit és Aranypáva-díjas népdalénekeseit is hallhatja, láthatja a koncertre ellátogató közönség. Az első részt „A kórusmuzsika bűvkörében” című kisfilm vetítése zárja, amely az elmúlt 60 évből villant fel sikereket, emlékeket.

A koncert második felében egy-egy hallgató karnagyként is bemutatkozik. A hangversenyt a jubiláló énekkar és az egykori énekesek, valamint a közönséggel való közös éneklés zárja.

 

Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Magyar Kórusa

 

Közreműködik Bakuš Zsófia, Bohák Emese, Csámpai Boglárka, Fóthi Virág Mercédesz, Kotiers Ráhel Annamária, Pinke Vivien (szólóének), Csető Júlia (fuvola), Csáky Máté (hegedű), Nagy Eszter Réka és Marek Štrbák (zongora). Vezényel Józsa Mónika, Bohák Emese és Csámpai Boglárka.

Az énekkari hangversenyekre december 9-én, 18.00 órai kezdettel a felsőszeli Szent Lőrinc-plébániatemplomban, valamint december 11-én, 15:30-kor a nagycétényi Sarlós Boldogasszony-templomban kerül sor.

A koncerteken fellép a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Magyar Kórusa (karnagy: Józsa Mónika), a koloni Zobor Hangja Vegyeskar (karnagy: Csáky Antal), a galántai Kodály Zoltán Daloskör (karnagy: Józsa Mónika) és a Gímesi Alapiskola Gyermekkara (karnagy: Varga Imre), akik ezúttal gímesi betlehemes játékot adnak elő.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény létrejöttét a Kultminor - Kisebbségi Kulturális Alap támogatja.

 

Veni, veni, Emmanuel

 

Balkó Gabriella, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András, Ján Csillag, fss.ukf.sk