Még 1 koncert – több mint 50 éves pályáját nagykoncertbe foglalja össze Presser Gábor

Presser Gábor

Presser Gábor újra a Papp László Budapest Sportarénában lép fel: a dalszerző, billentyűs, énekes 2023. szeptember 30-án Még 1 koncert címmel ad műsort.

A zenész mintegy 55 éve van a pályán. Játszott az Omegában, 1971-ben megalapította a Locomotiv GT-t, sikeres musicalek (Képzelt riport...; A padlás), filmzenék (Szerelem utolsó vérig) szerzője, aki szólólemezei mellett mások mellett Kovács Katinak, Zoránnak, Katona Klárinak és Rúzsa Magdinak írt slágereket.

Övék volt a völgy – Presser, Karácsony és a Csík zenekar Gombaszögön (FOTÓK)

Első szólólemeze, az instrumentális, szintetizátoros Electromantic éppen negyven évvel ezelőtt, 1982-ben jelent meg, a legutóbbi, a Szerenád helyett 2015-ben. 2018-ban dupla teltházas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában.

"Előjön rengeteg emlék, bevillannak arcok, hangok, képek, dalok, dallamok, s közben a percről percre növekvő izgalom, másképp szólva valamennyi korai lámpaláz, s persze öröm is. Az ember becsukja a szemét, tervezgetni kezd, rajzol is ügyetlenül, jegyzetel, aztán elvet, összegyűr, széttép, s egy óvatlan pillanatban azt mondja magában: igen. Mert hát a zenélésnél semmi sem jobb. Vagyis de. Ha jól sikerül. Tegnap elfogadtam a felkérést. Akkor legyen" - írta közösségi oldalán Presser Gábor.

OTT JÁRTUNK: Presser és egy tucat kiváló muzsikus Komáromban Budapest előtt

Az előadó, szerző idén márciusban a koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében háromszori halasztás, csaknem két és fél éves előkészület után adott koncertet a Budapest Kongresszusi Központban Dalok régről és nemrégről címmel. Előtte Komáromban is nagy sikerrel bemutatta a koncert anyagát.

A Presser Gábor által alapított legendás Locomotiv GT, amely Somló Tamás 2016-os halála óta nem létezik, tavaly volt 50 éves.

Presser Gábor és barátai – Raktárkoncert (VIDEÓ)

 

"Több dolog készül. Az egyik projekt dalokról szól különböző előadók közreműködésével, aztán dolgozom válogatott versek megzenésítésén, és születőben van egy instrumentális anyag Zenék képzelt filmekhez címmel" - mondta Presser Gábor korábban.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Koszticsák Szilárd