40 éves Michael Jackson legendás Thriller című albuma

Michael Jackson

Eredeti megjelenése 40. évfordulóján újra megjelent Michael Jackson Thriller című lemeze, amely minden idők legnagyobb példányszámban elkelt albuma.

A kiadványon a 2009-ben elhunyt amerikai énekes, dalszerző lemezének jól ismert slágerei (Thriller, Wanna Be Startin' Somethin', The Girl Is Mine, Beat It, Billie Jean) és számos különlegesség található.

Az új borítóval és frissített tipográfiával napvilágot látott Thriller 40 fizikai formátumban (dupla CD-n és vinylen), valamint a digitális szolgáltatók platformjain is elérhető tíz bónuszfelvétellel, eddig kiadatlan demókkal.

 

 

A kiadvány bónuszdalai közé került a Carousel és a Can't Get Outta the Rain, valamint a demófelvételek közül a Got the Hots, a Who Do You Know, a Behind the Mask, a The Toy, a Sunset Driver, a What A Lovely Way to Go és a She's Trouble.

A megjelenéssel egy időben elérhetővé váltak a Thriller különböző mixei különböző szolgáltatók oldalain, valamint a Jacko előtt tisztelgő ismert hangmérnökök munkái. Emellett a Thriller és Beat It című dalokhoz készült eredeti videók most először 4K-s változatban tekinthetők meg.

 

 

A Thrillernek az elmúlt négy évtizedben is voltak már újrakiadásai. A 2001-ben megjelent dupla CD extra tartalmai között volt a Billie Jean házi demója, az eredetileg az E.T. című film zenéjéhez írt Someone In The Dark, a Carousel, és különböző interjúk. 2006-ban az amerikai rajongók kezükbe vehették a szuper minőségű SACD változatot, a Thriller 25 kiadványra pedig Will.I.Am, Kanye West és Akon remixei is felkerültek.

Michael Jackson Thriller című albuma 1984-ben nyolc Grammy-díjat nyert, és örökre megváltoztatta a popzenéről és a videóklipekről alkotott korábbi elképzeléseket. 1982-es megjelenése után több mint 500 hetet töltött a Billboard albumlistán, napjainkig világszerte több mint 100 millió példányban kelt el, ezzel minden idők legkelendőbb albuma.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: thriller40.com