Ők lépnek fel a Virtuózok V4+ Szlovénia első elődöntőjében - világhírű gitárművészt is láthatunk a színpadon (NÉZD ONLINE)

Ők lépnek fel a Virtuózok V4+ Szlovénia első elődöntőjében - világhírű gitárművészt is láthatunk a színpadon

Világsztárokkal és öt nemzet két-két tehetségével folytatódik pénteken este a Virtuózok V4+ Szlovénia a Dunán. A komolyzenei tehetségkutató első nemzetközi elődöntőjében a nézők zenei párbajokat láthatnak, amely végén kiderül, kik képviselhetik országukat a döntőben. Egy meglepetés produkció is színesíti a Dunán 20:45-kor kezdődő műsort.

Öt ország összesen húsz tehetsége jutott be a Virtuózok V4+ Szlovénia nemzetközi mezőnyébe. A soron következő két elődöntőben tíz-tíz virtuóz fiatal lép a zsűri elé.

Új szabályként párbajt vívnak egymással az egy országból érkező zenei reménységek, továbbjutásukról pedig titkos szavazással döntenek az ítészek.

A magyar komolyzenei tehetségkutató pénteki első nemzetközi elődöntőjében Magyarország két tehetsége mellett a többi résztvevő ország – Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Szlovénia – két-két versenyzője is színpadra lép. A világsztárokat soraiban tudó nemzetközi zsűrire felemelő és egyben nehéz pillanatok várnak.

 

Virtuózok V4+ 2022

 

Magyarországot Miklósa Erika világhírű koloratúrszoprán operaénekes képviseli, aki a világ legnevesebb operaházainak állandó vendége. Mellette a tízmilliós követőtáborral rendelkező horvát sztárcsellista, HAUSER, valamint Steven Mercurio amerikai karmester, Gabriela Rachidi, a Český Krumlov-i zenei fesztivál igazgatója, Harvey Goldsmith világhírű producer és Pablo Sáinz Villegas klasszikus gitáros dönti el, hogy az egymással párbajozó fiatalok melyike juthat a döntőbe.

A hazájában a spanyol gitár lelkének is nevezett Pablo Sáinz Villegas egy különlegesen virtuóz extra produkcióval is elkápráztatja majd a nézőket. A gitárművészt, aki több mint negyven országban járt már, és meghívást kapott többek között a Berlini, Izraeli és Los Angeles-i Filharmonikus Zenekarhoz, a pénteki nemzetközi elődöntőben a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri.

 

Virtuózok V4+ 2022

 

Az öt országban egyszerre, egy időben látható Virtuózok V4+ Szlovénia adása Magyarországon a Dunán követhető, pénteken 20:45-től, Szlovákiában pedig az RTVS 2-es adásán tűzik műsorra 20.10-től.

 

ONLINE pedig itt követhető angol nyelven:

 

 

A versenyzők

Magyarországról
Dávid Roland Mózes (zongora)
Somogyi Levente (szaxofon)
Bogáthy Benedek (marimba)
Liu Yinuo Szofi (zongora)

Szlovákiából
Nina Bockajová (hegedű)
Mário Gecasek (harmonika)
Klára Valentovicová (furulya)
valamint Kamil Kulich (zongora)

Csehországból
Katerina Svecová (hegedű)
Roman Cervinka (hegedű)
Ondrej Toman (klarinét)
Richard Kollert (hegedű)

Lengyelországból
Malgorzata Cieszko (oboa)
Pawel Libront (klarinét)
Maciej Kasperek (fuvola)
Józef Wajdzik (harmonika)

Szlovéniából
Julija Cante (zongora)
Patricija Avsic (hegedű)
Evelin Greblo (hárfa)
Maksim Gal Sehic (szaxofon)

ATEMPO.sk
Fotó: Kovács Anikó / MTI, Virtuózok