Ma este kialakul a Virtuózok V4+ Szlovénia döntős mezőnye - Matteo Bocelli is színpadra áll

Újabb tíz klasszikus zenei tehetség mutatja be tudását a Virtuózok V4+ Szlovénia zsűrije előtt. A második nemzetközi elődöntőből továbbjutó öt fiatallal válik teljessé a jövő heti döntős mezőny. A pénteken 20:45-től a Dunán látható tehetségkutató show-ban a világhírű tenor Andrea Bocelli fia, Matteo Bocelli egy különleges, szívet melengető extra produkcióval is várja a nézőket.

A Virtuózok V4+ Szlovénia második nemzetközi elődöntőjét láthatják pénteken este a Duna nézői. Öt ország – Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Szlovénia – fiataljai lépnek fel, és vívnak országonkénti párbajt. Sorsukról a nemzetközi zsűri – Miklósa Erika világhírű koloratúrszoprán operaénekes, a horvát sztárcsellista, HAUSER, Steven Mercurio amerikai karmester, Gabriela Rachidi, a Český Krumlov-i zenei fesztivál igazgatója, Harvey Goldsmith világhírű producer és Pablo Sáinz Villegas klasszikus gitáros – dönt, ezúttal is titkos szavazással.

 

Virtuózok

 

A pénteki adásban Magyarországot Dávid Roland Mózes, a 15 éves zongorista tehetség, valamint a 19 esztendős Bogáthy Benedek, az ütőshangszerek virtuóza képviseli. Szlovákiából Klára Valentovicová furulyán és Kamil Kulich zongorán lesz látható a műsorban.

A második nemzetközi elődöntőből továbbjutó öt fiatal csatlakozik az előző héten továbbjutottakhoz, akik közül a december 16-i fináléban kihirdetik az országonkénti nyertest, valamint a „szupergyőztest”, akit a versenyzők maguk közül választanak titkos szavazással.

 

Matteo Bocelli

 

A második nemzetközi elődöntő extra produkciójának fellépője a világhírű olasz tenor, Andrea Bocelli fia lesz. Matteo Bocelli édesapjával fellépett már Harry herceg és Meghan Markle előtt, olyan hollywoodi produkciókban is énekelt, mint az Oroszlánkirály, és ezúttal a Budafoki Dohnányi Zenekarral és Steven Mercurio vezényletével lép színpadra.

 

ITT NÉZD AZ ADÁST (Magyarul)

 

ITT PEDIG ANGOLUL:

 

ATEMPO.sk
Fotó: Virtuózok, Kovács Anikó / MTI