Ma este eldől, kik a Virtuózok V4+ Szlovénia legjobbjai - jön a döntő sztárfellépőkkel

Ma este eldől, kik a Virtuózok V4+ Szlovénia legjobbjai - jön a döntő sztárfellépőkkel

Fináléjához érkezik a klasszikus zenei tehetségkutató 2022-es évada. Öt ország két-két tehetsége lép fel a világsztárokkal kiegészült zsűri előtt, amelyben a világhírű Plácido Domingo szuperzsűriként foglal helyet. A Virtuózok V4+ Szlovénia nemzetközi döntőjében, amely pénteken 20:45-től látható a Dunán, kiderül, kik lesznek a showműsor országonkénti győztesei, hogy ki lesz a „szupergyőztes”, ráadásként pedig a népszerű csellista, HAUSER és Matteo Bocelli különleges előadással várja a nézőket.

Kialakult a Virtuózok V4+ Szlovénia döntős mezőnye. Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Szlovénia két-két fiatal virtuóza december 16-án a szuperzsűri szerepét betöltő Plácido Domingo, valamint a két újabb világsztárral kiegészülő zsűri előtt lép fel. A nemzetközi döntőben Guy Pratt Grammy-díjas basszusgitáros, zeneszerző, valamint Eugene Kohn amerikai karmester is helyet foglal. Új műsorvezető is csatlakozik Ida Nowakowska mellé, a dán zenész, Remee Sigvardt Jackman.

Az egyes országokat képviselő tehetségek zenei párbajt vívnak, a győztes személyéről pedig az ítészek döntenek titkos szavazással. A döntőben országonként egy nyertest hirdetnek, és a döntős mezőny kiválasztja a „szupergyőztest”, akinek személye a világsztárokból álló zsűri előtt is titok lesz a kihirdetés pillanatáig.

Magyarországot a szaxofonon játszó 19 esztendős Somogyi Levente és a 15 éves zongorista, Dávid Mózes Roland képviseli. Szlovákiából a 12 éves Klára Valentovičová furulyás, valamint a 17 éves Mário Gecašek harmonikán kép színpadra.

A döntőben a nézőkre mindezeken túl egy különleges produkció is vár, közösen áll színpadra HAUSER és Matteo Bocelli, a világhírű tenor, Andrea Bocelli fia, zongorán kíséri őket Peter Valentovic, a versenyzők egyik mentora.

 

Virtuózok V4+ 2022

 

Pénteken este a győzteseknek járó elismerés és jutalom mellett, az MTVA felajánlásából a második helyezettek fellépési lehetőséget nyernek a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, valamint egy értékes porcelán hegedűvel is gazdagodnak.

 

ITT NÉZD ONLINE (Magyarul)

 

ITT PEDIG ANGOLUL:

 

ATEMPO.sk
Fotó: Virtuózok, Kovács Anikó / MTI