Megidézték Kaszás Attilát - A Padlás slágere nyerte a Csináljuk a fesztivált! utolsó elődöntőjét (+VIDEÓ)

Megidézték Kaszás Attilát - A Padlás slágere nyerte a Csináljuk a fesztivált! utolsó elődöntőjét (+VIDEÓ)

Érzelmi hullámvasúttal ért fel a Duna showműsorának hatodik fordulója, amelyben Az új hullám évtizedeinek dalai kaptak helyet. A sztárfellépők között Sándor Péter remekelt: Presser Gábor zenés darabjának, a Padlásnak egyik leghíresebb dalát, a Fényév távolságot adta elő, amivel a közönség és a zsűri körében is osztatlan sikert aratott.

A pezsgő popslágerek mellett lírai dalokkal mutatták meg a 90-es és 2000-es évek sokszínű zenei kínálatát a Csináljuk a fesztivált! legutóbbi adásának énekesei. A hatodik elődöntőben fokozódott az izgalom, hiszen az előadók utoljára kaptak lehetőséget arra, hogy produkciójukkal bekerülhessenek a középdöntőbe. A verseny szorosabb volt, mint valaha, mivel az elmúlt 20-30 év ismerős slágereit – amelyeket kivétel nélkül folyamatosan játszott, vagy jelenleg is játszik a rádió – mindenki kívülről tudta, ismerte és szerette.

A nehéz döntések adásából hatodikként jutott tovább a Vágyom rád! című dallal Zoltán Erika és Kovács Antal, ötödikként pedig a Bolond, aki sír...! című TNT-slágerrel folytathatja a versenyt Krisz Rudi, aki évek óta most először, a Csináljuk a fesztivált! felkérésére vállalta, hogy fellép egy televíziós showműsorban.

 

A Nélküled felvidéki közreműködőkkel

 

Negyedikként az ország pophimnusza, a Nélküled mehetett tovább, amelyet Vincze Lilla és Pély Barna adott elő külhoni, felvidéki gyerekek közreműködésével is.

 

 

Harmadikként került be a középdöntőbe Charlie slágere, a Jég dupla whiskeyvel, Király Viktor produkciójaként. Másodikként folytathatja a show-t az Emberek Mama című dalával Malek Andrea.

 

 

A legjobb sláger a közönség és a zsűri egybehangzó véleménye szerint A Fényév távolság című musicalsláger lett, amelyet Sándor Péter vitt színpadra egy kivételesen érzelmes előadásban. A produkciót álló tapsvihar követte, többen könnyekig meghatódtak rajta. A zsűri Kaszás Attila előadásmódjához hasonlította az élményt.

 

Sándor Péter

 

Jövő szombaton, január 14-én indul a show középdöntős szakasza. Ekkor az előző fordulóból továbbjutó slágerek közül 10 produkciót értékelhet újra a zsűri és a közönség, amelyek közül mindössze három sláger juthat tovább a döntőbe. A következő három hétben így a különböző korszakok és stílusok legkiemelkedőbb dalai versenyeznek egymással az évszázad slágere címért, amelyet a döntőben, február 4-én hirdetnek majd ki.

ATEMPO.sk
Fotó: mediaklikk.hu