A felvidéki Kozák Péter lett a Cooltourstar énekese – Újra hív a rock & roll! (KLIPPREMIER)

A felvidéki Kozák Péter lett a Cooltourstar énekese – Újra hív a rock & roll! (KLIPPREMIER)

Január 13-án, pénteken 16 órakor mutatja be Újra hív a rock & roll című első dalát és annak videoklipjét a Cool Head Klan zenekar utóda, a Cooltourstar, amelynek énekese a kisújfalui Kozák Péter lett. A több zenekart megjárt énekes, dalszövegíró élete eddigi legnagyobb feladatának tartja, hogy a Cooltourstar zenekar frontembereként folytathatja pályáját. Az új dal szövegét is ő írta.

2021 decemberében portálunk is megírta, hogy váratlanul elhunyt Molics Zsolt, a Cool Head Clan frontembere. A Coltourstar most úgy fogalmaz facebook-oldalán, hogy Kozák Péter segítségével tovább viszik Zsolt hagyatékát.

„Itt az új banda, ami az utolsó Coolhead formációból fakad, mert úgy gondoltuk, hogy Zsolti örökségét a dalokon keresztül tovább kell vinnünk. Nem akartuk a régi névvel folytatni, mert az szervesen Zsoltihoz kötődik, de megőriztük az új név dallamában. A programban természetesen az összes fontos régi számot játszani fogjuk, ami megadta és megadja a Cool karakterét, és természetesen dolgozunk újakon, amik viszik tovább a rock és metal jellegzetességeit.

Pénteken érkezik az első új szerzemény, stílszerűen Újra hív a rock & roll a címe, mintegy az újrakezdést jelezve. Ebben a klipben mutatjuk be új, fiatal énekesünket, Kozák Pétert, akinek segítségével tovább visszük Zsolt hagyatékát!“ – írja a zenekar.

 

Kozák Péter

 

Molics Zsolt emlékére koncertet szervezett volt zenekara, ahová több énekest is meghívtak. Nem sokkal ezután közölték Kozák Péterrel, szeretnék, ha ő lenne a következő énekes. Hogyan érintette ez a döntés? – érdeklődtünk.

„Nem vártam, hogy engem választanak. Hogy miért így történt, tőlük kellene megkérdezni. Nem mondhattam nemet a választásukra, mert a Cool Head Klan híres zenekar“ – mondta az ATEMPO.sk-nak a kisújfalui énekes, aki nagyon örül a felkérésnek. –

„Életem eddigi legnagyobb lépése, hogy ilyen szintű zenészek közé toppanhattam, és tovább vihetem Molics Zsolti hagyatékát“

– tette hozzá a harmincas éveinek közepén járó zenész, aki nem tudja, jut-e ideje továbbra is a Felvidéki Rockszínpadra és az Izsák Gábor gitárossal alkotott Acoustic Flames nevű duójukra. –„Ez a jövő zenéje, meglátjuk miképp alakulnak a koncertek a Cooltourstarral. Most már ők az anyahajóm“ – fogalmazott a kamionszerelőként dolgozó zenész.

 

Kozák Péter

 

A január 13-án 16.00 órakor bemutatásra kerülő Újra hív a rock & roll című dalról elárulta, sok mindent belesűrített a szövegbe. „Mindig próbálok úgy szöveget írni, hogy minden fellángolás, ötlet belekerüljön a strófákba, hogy többértelmű legyen a dalszöveg“ – zárta rövidre.

Kozák Péter, a Cooltourstar kisújfalui énekese szerint a nyáron már koncertezni fog az új zenekar. Addig itt az első daluk, az Újra hív a rock & roll!

 

 

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó: archívum