Generációk kedvenc slágerei a terítéken – jön a Csináljuk a fesztivált! első középdöntője

Fokozódik a tét a Duna showműsorában: szombat este az elődöntők továbbjutói ismét színpadra viszik versenyslágerüket – megújult előadásmódban –, de ezek közül csak három juthat tovább a fináléba. A produkciókkal így ezúttal nemcsak egy adott korszakban, hanem az elmúlt 100 év összes közkedvelt stílusát felvonultatva folytatódhat a zenei időutazás.

A Csináljuk a fesztivált! második évadának első középdöntős fordulójában, január 14-én, szombaton 19.35-től a Dunán olyan slágerek kaptak helyet, amelyek különböző korszakok ikonikus dalai voltak, de máig mindenki ismeri őket. A közönség örömére az elmúlt évtizedekben gyakran csendültek fel az Orfeumban, a körút színházaiban, a táncdalfesztiválok színpadán, rockkoncerteken vagy éppen a diszkókban.

A szombat este nem csak a zenei időutazás miatt lesz különleges. A tíz, elődöntőből továbbjutó, időtálló szerzemény közül mindössze három juthat tovább a műsor utolsó döntőjébe. Esélyt kap a folytatásra a régi idők két nagy slágere, a Bankban nincsen betétem Vida Péterrel, valamint a Gyere, te nímand Szandival és Kirchknopf Gergővel. Megmérettetik a középdöntőben az Illés-együttes dala, Az utcán Vastag Tamással, a V’Moto-Rocktól a Várj, míg felkel majd a nap Baricz Gergővel, valamint a felejthetetlen Szécsi Pál dal, a Csak egy tánc volt Feng Ya Ouval. Három érzelmes, lírai dal is helyet kap a slágerek között: az Úgy szeretném meghálálni Agárdi Szilvivel, a Rejtély Szulák Andreával és a Mama Malek Andreával. A kétezres évek két fülbemászó popdala, a Bolond, aki sír… Krisz Rudolffal, valamint a Vágyom rád Zoltán Erikával és Kovács Antallal is versenyben lesz.

A középdöntős fordulók nyertesei február 4-én, a fináléban mutathatják be a produkciókat utoljára, amikor kihirdetik az évszázad slágerét.

 

Az elhangzó ikonikus dalok

Ya Ou - Csak egy tánc volt (Vadas Tamás / Varga Kálmán)
Szulák Andrea - Rejtély (Fényes Szabolcs / Bacsó Péter)
Agárdi Szilvia - Úgy szeretném meghálálni (Gábor S. Pál / Szenes Iván)
Krisz Rudi - Bolond, aki sír (Dobrády Ákos)
Baricz Gergő - Várj, míg felkel majd a nap (Lerch István / Demjén Ferenc)
Vida Péter - A bankban nincsen betétem (Márkus Alfréd / Békeffi István, Vadnay László)
Malek Andrea - Mama (Valla Attila / Berkes Gábor)
Vastag Tamás - Az utcán (Szörényi Levente / Bródy János)
Zoltán Erika és Kovács Antal - Vágyom rád (Harmath Szabolcs / Orbán Tamás)
Szandi és Kirchknopf Gergő - Gyere, te nímand (Zerkovitz Béla / Szilágyi László)

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: MTVA