Több száz jelentkező verseng „Az Év Dala” címért – jön A DAL 2023

Több száz jelentkező verseng „Az Év Dala” címért – jön A DAL 2023

Töretlen a népszerűsége Magyarország egyetlen dalversenyének a hazai előadóművészek és zenekarok körében. Mintegy félezren pályáztak A Dal 2023-ra, akik közül 40-en mutatkozhatnak be a Duna élő showműsorában. Tavasszal a legújabb magyar dalokkal és különleges zenei koncepcióval tér vissza az ország egyik legnagyobb televíziós zenei eseménye.

Továbbra is vonzó lehetőségeket kínál a pályakezdő és a tapasztalt zenészeknek egyaránt a Duna nagy múltú dalválasztója. A zsűrizés több száz beérkezett pályázattal kezdődik, amelyek közül 40 dal kap esélyt tavasszal az élő show-ban, hogy 2023-ban „Az Év Dala” legyen.

A műfaji sokszínűséget támogató dalversenyre legfeljebb háromperces magyar nyelvű dallal lehetett jelentkezni, amely még nem, vagy legkorábban 2022. augusztus 20. után került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet), illetve nem hangzott el nyilvános előadás keretében.

A fellépőkre izgalmas kihívás vár a heteken át tartó élő műsorban, hiszen az elődöntőkben és a döntőben a dalok áthangszerelve hangoznak el, míg az elődöntőben akusztikus feldolgozásban, a döntőben már szimfonikus változatban, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében mérettetnek meg.

A győztes dal előadója – „Az Év Dala 2023” cím, illetve a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2023” elismerés mellett – tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben. A szakmai zsűri újra a nézőkkel együtt keresi Magyarország slágerét.

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Bruzák Noémi / MTI