Két színész, tizennégy szerepben – Komáromba tart Az ötször született fiú

Két színész, tizennégy szerepben – Komáromba tart Az ötször született fiú

A komáromi RÉV Magyar Kultúra Háza ad otthont egy Budapestről érkező komédiának, Az ötször született fiú című színházi „kámedinek” február 17-én, pénteken este 19 órakor. A közel másfél órás előadást Majorfalvi Bálint és Téglás Márton írták, rendezték és játsszák.

A produkció két színész számára kínál virtuóz játékot, akik számos szerepet sűrűn váltogatva engednek betekintést egy színházi próbafolyamat kulisszái mögé.

A történet szerint a népszerű musicalekhez szokott rendező ezúttal prózai stúdió-előadást kénytelen színpadra állítani a meglehetősen öntudatos vezető színésszel, a fiatal naivával és a színház egy sokat megélt „bútordarabjával”.

 

 

Többek között az ő kezeik között alakul Az ötször született fiú története, amelyet a naiv író álmodott színpadra.

„Közel három hónapig írtuk Mártonnal a szövegkönyvet” – árulta el Majorfalvi Bálint, az előadás egyik színésze, akit több mint tíz éven át, közel ötven szerepben láthatott már a komáromi közönség, a mai napig az Ahogy esik, úgy puffan című improvizációs showműsor szerkesztője. Alkotótársát, Téglás Márton színészt a felvidéki közönség szintén az említett improvizációs műsorból ismerheti már évek óta.

„Lépésről lépésre haladtunk. Megegyeztünk a helyszínben, a jellegzetes karakterekben, akikről próbálunk minél árnyaltabb képet adni, amellett, hogy dialógusaik és a helyzetek, amikben részt vesznek többnyire szórakoztatóak” – folytatta a színművész.

 

Majorfalvi Bálint és Téglás Márton

 

Megtudtuk, az előadás úgymond kétszereplős, de tizennégy szerep ábrázolásáról van szó. – „A színház a színházban közeg sok feldolgozásban megjelent már, mi is rengeteg lehetőséget láttunk benne.

Mindketten dolgoztunk, illetve dolgozunk kőszínházban is, állíthatjuk, hogy ismerjük ezt a közeget. Ismerős lehet többek között például a saját művészi nagyságától elszállt vezető színész, a pénzorientált pofátlan producer, a kissé ››túl nyitott‹‹ naiva, vagy akár a folyamatos nyomás alatt álló rendező figurája”

– nyilatkozta a színész, hozzátéve, hogy improvizációik alapján rögzítették a szövegkönyvet.

 

 

„Reméljük, a közönség éppen annyira találja majd elgondolkodtatónak, mint szórakoztatónak az elkészült előadást.

Egy kétszereplős darab igazi színészt próbáló feladat, különösen így, hogy egy jeleneten belül több alkalommal is karaktert váltunk. De ez benne az izgalmas és még ››technikailag‹‹ is szórakoztató” – tette hozzá Majorfalvi Bálint.

Belépőjegyek 8 euróért a RÉV Magyar Kultúra Házában közvetlenül az előadás előtt válthatók.

Az előadás a Budai Komédiások produkciójaként kerül színpadra. Az ötször született fiú non-replica változatát a The Boy Born Five Times-szal kötött exkluzív megállapodás alapján a Márton&Márton birtokolja.

ATEMPO.sk
Fotó: Fábián Nikolett