Megállíthatatlan az olasz Måneskin - listavezető új album, Grammy-jelölés, budapesti és prágai koncert

Megállíthatatlan az olasz Måneskin - listavezető új album, Grammy-jelölés, budapesti és prágai koncert

A világszerte egyre népszerűbb Måneskin megjelentette várva várt harmadik albumát "RUSH!" címmel. A korong #1 pozícióban debütált 7 országban (köztük Olaszországban, Franciaországban, Japánban, Belgiumban és Hollandiában), és top 5-ben további 10 országban (például Nagy Britanniában, Németországban, Finnországban). Magyarországon is sikeresen indított - #1 helyen nyitott a Hivatalos magyar slágerlisták 2023/4. heti Album Top 40 összesítésén. A "RUSH!" premierje óta rendíthetetlenül hasít: jelenleg 12 országban listavezető, 16 helyen pedig a top 5 tagja. A Billboard Top Alternative Albums-lista élét is meghódította, a streaming felületeken pedig több mint 500 milliószor kattintottak rá.

A lemezen megtalálhatók a korábbi "SUPERMODEL" és a "THE LONELIEST" című slágerek, valamint a legújabb kislemezdal, a "GOSSIP" is, Tom Morello közreműködésével. A track megjelenése után azonnal az iTunes eladási lista #1 pozíciójába ugrott 20 országban, és top 20-as pozíciót ért el további 39 helyen. A zenekar a felvételt nemrég Jimmy Fallon ikonikus műsorában is előadta élőben. A sikerszériának pedig még közel sincs vége: a Måneskin a vasárnap tartott Grammy-díjátadón A legjobb új előadó kategóriában is versenyre kelt.

 

 

A "RUSH!" című album producerei nagyrészt Max Martin és Fabrizio Ferraguzzo voltak, a 17 dalos műremeket Los Angelesben, Olaszországban és Tokióban vették fel. A korongon angol és olasz nyelvű dalok egyaránt hallhatóak, köztük a korábban megjelent kislemezek is, a kaliforniai hangzást és fülbemászó modern rock groove-okat felvonultató "SUPERMODEL", a hihetetlen "MAMMAMIA", és a nagy ívű, old-school rockballada, a "THE LONELIEST".

 

 

A megjelenésre a banda egy esküvővel egybekötött partyt adott Rómában, a Palazzo Brancaccióban, abban a városban, ahol a Måneskin személyes és zenei kapcsolata megszületett a tagok között. A négy bandatag, Damiano David, Victoria de Angelis, Thomas Raggi és Ethan Torchio szimbolikusan összekötötte az életét a többiekkel egy négyes esküvő formájában, hogy örök hűséget fogadjanak egymásnak annak örömére, hogy a zenekar egyre jobban meghódítja a világot és újabb szédítő magasságokba ér. A bulira meghívtak minden olyan embert, aki kulcsfontosságú volt a sikerükben és rock iránti szeretetükben, köztük a ceremóniamesteri szerepet is játszó Alessandro Michelet, valamint olyan hírességeket, mint Baz Luhrmann, Machine Gun Kelly, Paolo Sorrentino, Sabrina Impacciatore és sokan mások.

 

 

Az album érkezésével egy időben folytatódik a "LOUD KIDS" világkörüli turné is. A 2023-as turnédátumok februártól májusig tartanak, mely idő több mint 500.000 rajongó előtt fognak játszani. A rajongók legnagyobb örömére a zenekar Magyarországra is ellátogat – május 16-án a Budapest Arénát töltik majd meg kirobbanó energiájukkal. Előtte, május 14-én pedig Prágában, az O2 Arénában adnak koncertet.

Az olasz Måneskin 2016-ban alakult, a helyi X-Faktor tizenegyedik szériája második helyezettje lett. A világ 2021-ben ismerte meg őket, amikor is ők képviselték Olaszországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Rotterdamban, a "Zitti e buoni" című dallal, mellyel meg is nyerték a versenyt.

Ez a dal nyerte a 2021-es Eurovíziós Dalfesztivált – nézd vissza a döntőt (VIDEÓ)

ATEMPO.sk
Fotó: Måneskin Facebook oldala