Orosz Örs átadta – Ki lett a Gombaszögi Nyári Tábor új főszervezője, és kik lépnek fel az idén?

Orosz Örs átadta – Ki lett a Gombaszögi Nyári Tábor új főszervezője, és kik lépnek fel az idén?

A Kőkesziről indult Nászaly Gábor, a Sine Metu Egyesület tagja vette át Orosz Örstől a Gombaszögi Nyári Tábor főszervezői posztját. Egy hét gondolkodási idő után vállalta a feladatot, tudtuk meg a gombaszögi nyári fesztivál első sajtótájékoztatóján. Eddig 3 000 hetijegy és mintegy 200 sátorjegy kelt már el, háromszor annyi, mint tavaly ilyenkor. Rekordszámú résztvevővel számolnak a völgyben. Jön Azahriah, az AWS, a Blahalouisiana, Rúzsa Magdi és még számos sztár. Miközben ismét nagy hangsúlyt fektetnek a hazai magyar amatőr zenekarokra.

Kezdhetünk hangolódni a nyárra! Megtartották első sajtótájékoztatójukat a Gombaszögi Nyári Tábor szervezői. A fesztivál az idén július 11. és 16. között kínál egyedi és megismételhetetlen zenei, szellemi, közösségi élményeket.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2023

 

Orosz Örs eddigi főszervező, aki 20 éve járt először Gombaszögön, 18 éve szervező, 14 éve pedig főszervező, átadta a szimbolikus gombát és azzal együtt a posztot Nászaly Gábornak. „Életem legboldogabb időszaka volt ez a másfél évtized. Köszönöm a segítő kezeket, és meggyőződésem, hogy csapatban élni és dolgozni jó” – üzente volt szervezőtársainak a politikusként tevékenykedő értékmentő, aki a Sine Metu Egyesület elnökeként továbbra is segíti majd a helyszíni fejlesztéseket.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2023

 

„Ha nem tudnám, mire képes az évente érkező mintegy 350 önkéntes, nehezebben vállaltam volna a feladatot” – mondta első beszédében Nászaly Gábor új főszervező, hozzátéve, szerencsés helyzetben van, mert nem kell feltalálnia a spanyolviaszt, ugyanis 2015 óta táborlakó, 5 éve önkéntes, sztaffos. Meg is jegyezte, a fiatalok hamarosan jelentkezhetnek önkéntesnek az idei fesztiválra.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2023

 

A zenei programot Horváth Rebecca, a zeneszekció vezetője mutatta be, megjegyezve, főleg a rajongói szavazatok alapján hívták meg a zenekarokat, de akadt olyan együttes, például az AWS, amely maga kereste meg őket. Az eddig bejelentett fellépők között ott van Azahriah, Beton.Hofi, a Hiperkarma, az Analóg Balaton, Rúzsa Magdi, a Blahalouisiana, a Paddy and the Rats és hamarosan előállnak még nagy nevekkel.

Tempóba hoztuk a zenészeket Gombaszögön! – Nagy találkozások a Korona udvarban

A Gombaszögre készülő sztárokkal nemsokára interjúkat találnak portálunkon. Az ATEMPO.sk az idén is a fesztivál egyik fő médiatámogatója. Terveink szerint a helyszínen ismét Tempóba hozzuk a sztárokat a Korona Színpadon, amelynek új háziasszonya, Tömöl Gabriella után, Gubala Nicolet, a HoryZone együttes dalszövegíró énekesnője lesz.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2022

 

Ismét nagy hangsúlyt fektetnek a feltörekvő és már nevet szerzett felvidéki magyar zenekarokra. A pozsonyi székhelyű Buy Her Sugar, a komáromi gimnazisták Pusztaszer nevű sulizenekara, a komáromi The Beat This és Jakuza Ritual, a gútai raplegenda már a Szifon színpad biztos idei fellépői. A további hazai magyar zenekarok listáját folyamatosan közlik a fesztivál facebook oldalán.

 

 Gombaszögi Nyári Tábor 2022

 

30 helyszínen 500 program és 6 élő zenés színpad várja majd a látogatókat az idei Gombaszögi Nyári Táborban. Rekordszámú résztvevőt várnak, ennek érdekében felújításra kerül a régi vizesblokk, ezáltal 12 új zuhanyozó várja majd a táborozókat. Az egyik friss látványosság a felújított Andrássy-kúriában nyíló, középkori lelet együttest felvonultató kiállítás lesz és egy Gömörben egyedülálló turistaattrakciót, egy drótkötélpályát is átadnak, amely a Pajtaszínháztól kiindulva a Pálos monostorig ér, ezzel összekötve a fesztivál központját a Bebek kempinggel.

A fesztiválra március 31-ig válthatók téli hetijegyek. Eddig az időpontig kérhetnek ingyenes hetijegyet az 1990-ben és előtte születettek.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző és Cséfalvay Á. András / ATEMPO.sk