Kovács Kati és Halász Judit is koncertezik a Cziffra Fesztivál keretében (+PROGRAM)

Kovács Kati és Halász Judit is koncertezik a Cziffra Fesztivál keretében (+PROGRAM)

Koncerttel és díjátadóval kezdődik vasárnap a Cziffra Fesztivál, amely a klasszikus zenei koncertek mellett tudományos előadással, báresttel és képzőművészeti kiállítással is várja a látogatókat egészen nyárig.

Párizs aranykorát idézi meg a Cziffra György Fesztivál nyitókoncertje vasárnap a Zeneakadémia Nagytermében. A koncerten Balázs János és Sandro de Palma zongorázik, közreműködik a Budafoki Dohnányi Zenekar. A koncerten Saint-Saëns, Bizet, valamint César Franck művei hangzanak el. Március 2-án a brüsszeli Liszt Intézetben Balázs János zongoraestjén többek között Schumann, Liszt, valamint Puccini műveit hallhatják az érdeklődők.

Március 5-én a Magyar Zene Házában Freund Tamás Széchenyi- és Bolyai-díjas agykutató estjén az érdeklődők megismerhetik a kreatív gondolkodó képesség fejlődésének agyi mechanizmusait, továbbá az előadáson szó lesz az érzelemgazdagság, a motiváció szerepéről a hatékony tanulásban, valamint arról, hogy a művészettel nevelés milyen hatással van belső világunk fejlesztésére.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban március 13-án láthatja a közönség a Cziffra György életét bemutató, Petrovics Eszter által rendezett, Tele van a két kezem boldogsággal című dokumentumfilmet.

Cziffra György zalaegerszegi koncertjének 40. évfordulója alkalmából március 31-én a Zalaegerszegen a Városi Hangversey- és Kiállítóteremben is koncertet szerveznek.

Kovács Kati énekesnő Balázs János zongoraművésszel együtt lép fel április 5-én a MOMKultban. A programon Gundel Takács Gábor a két előadóval közösen idézi fel a pesti bárkorszak hangulatát és ikonikus történeteit. A pesti éjszaka élni akar! címmel a MOMKult Színháztermében, a Báresten eleveníti fel április 14-én a Hot Jazz Band, valamint Sárközy Lajos és zenekara a 2. világháború utáni Budapest kávéházi életét.

Liszt Ferenc összes rapszódiájának bemutatásával egy nagyszabású, Liszt-maratont szerveznek április 17-én a MOMKult Kupolatermében. A koncerten Csalog Gábor, Érdi Tamás, Ránki Fülöp, Király Csaba és Mocsári Károly zongoraművészek játékát hallhatják az érdeklődők.

Johannes Brahms két arca mutatkozik meg április 26-án a Magyar Zene Házában, ahol a szerző három hegedű-zongora szonátája szólal meg. A koncerten Kelemen Barnabás hegedűművész és Balázs János zongoraművész működik közre, a magyar táncokat pedig Balogh Kálmán cimbalomjátéka szólaltatja meg.

A szervezők idén sem feledkeznek meg a gyerekekről, május 21-én a MOMKultban szervezett koncerten Balázs János zongoraművész vendégeként Halász Judit egy rendhagyó műsorral várja a családokat május 21-én, a MOMKultban.

A fesztivál díjaira idén rekordszámú jelölés érkezett, a rangos elismeréseket több kategóriában adják át vasárnap a nyitókoncert első felében a Zeneakadémia nagytermében.

 

Program

02. 26. 19:30 Cziffra Fesztivál – Párizs Aranykora /Budapest, Zeneakadémia, Nagyterem/
Balázs János (Zongora), Sandro De Palma (Zongora), Budafoki Dohnányi Zenekar, Lackfi János, Vezényel: Hollerung Gábor

03. 02. 19:00 Cziffra Fesztivál – Hommage À Cziffra /Brüsszel, Liszt Intézet/
Balázs János Zongoraestje

03. 05. 19:00 Cziffra Fesztivál – Zene és tudomány találkozása a Cziffra György Fesztiválon /Budapest, Magyar Zene Háza/
Freund Tamás és Balázs János

03. 31. 19:00 Cziffra Fesztivál – Balázs János Zongoraestje /Zalaegerszeg, Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ, Hangverseny- és Kiállítóterem/
Cziffra György zalaegerszegi koncertjének 40. évfordulója alkalmából

04. 05. 19:30 Cziffra Fesztivál – Mesés Idők /Budapest, Momkult, Színházterem/
Kovács Kati és Balázs János Estje

04. 14. 19:30 Cziffra Fesztivál – Bárest /Budapest, Momkult, Színházterem/
Hot Jazz Band és Sárközy Lajos és zenekara

04. 17. 18:00 Cziffra Fesztivál- Liszt-maraton /Budapest, Momkult, Kupolaterem/
Liszt összes rapszódiája

04. 26. 19:30 Cziffra Fesztivál – Brahms-est /Budapest, Magyar Zene Háza, Koncertterem/
Balázs János, Balogh Kálmán és Kelemen Barnabás

05. 21. 11:00 Cziffra Fesztivál – Balázs János Gyerekkoncertje /Budapest, Momkult, Színházterem/
Vendég: Halász Judit

ATEMPO.sk