Adamis Annáról neveznék el szülővárosában a városi művelődési központot

Halász Béla, Gúta polgármestere a közösségi oldalán adott hírt arról, hogy Adamis Annáról neveznék el szülővárosában a városi művelődési központot.

Adamis Anna dalszövegíró, költő életműve a magyar pop-rocktörténet része. Számtalan nagy sláger szövegét köszönhetjük neki (a Gyöngyhajú lány, a Ha én szél lehetnék, Álomarcú lány, vagy épp a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című zenés darab dalai).

Adamis Anna, a gútai születésű slágergyáros

„Már egy ideje ott van gondolatainkban, hogy egy méltó nevet adjunk a művelődési központunknak, és az igazat megvallva csak egy ember, egy hölgy az, aki ha az áldását adja, akkor az ő nevét szeretnénk ott látni, de szerintem nincs olyan ember Gútán, aki nem így gondolja! Ez a hölgy pedig nem más mint Adamis Anna!” - írja a Facebookon Halász Béla.

Adamis Anna Városi Művelődési Központ! Csodásan hangzik, de természetesen ehhez Anna és családja beleegyezése is kell! Mi az első lépést megtettük, a felkérés úton van, és ha minden rendben lesz, akkor az ünnepélyes névadó még az idén megtörténhetne! Az már csak ráadás lenne, ha ez egy felújított épületben történhetne! Bárhogy is dönt majd Adamis Anna, mi ezzel szeretnénk jelezni, hogy gondolunk rá, büszkék vagyunk rá, és nagyon szeretjük!”

Életműdíjat kap a felvidéki születésű Adamis Anna - a könnyűzene kiválóságai koncerttel ünneplik

Adamis Anna Gúta város nevének öregbítéséért 2013-ban Pro Urbe-díjban részesült, a napokban pedig életpályája elismeréseként Petőfi Zenei Díj Életműdíjjal jutalmazták.

A gútai Városi Művelődési Központot 1974. május 8-án adták át, 1985-ben került az igazgatása alá a városi könyvtár, az ifjúsági klub valamint a Duna Mozi.

ATEMPO.sk / gutaonline.sk
Fotó: Urbán Tamás (Fortepan)