Amerikában lett közönségdíjas a Kerekes Vicával készült Apró mesék

Kerekes Vica

A Wisconsin államban rendezett Beloit-i Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját nyerte el a Szász Attila Apró mesék című romantikus filmje.

A február utolsó hetében megrendezett független filmes szemlén tíz napon keresztül a világ minden tájáról érkező alkotásokat tekinthettek meg az érdeklődők. A fesztivál a nagyjátékfilmek mellett dokumentumfilmeknek és rövidfilmeknek is bemutatkozási lehetőséget kínál.

A füleki Kerekes Vica, Szabó Kimmel Tamás és Molnár Levente főszereplésével készült magyar alkotás közvetlenül a 2. világháború utáni Magyarországon játszódik. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

 

 

Szász Attila 2019-ben bemutatott mozifilmje az elmúlt időszakban számos nemzetközi fesztiválra kapott meghívást, Várna, Párma, Izmir, San Jose, Berlin és Avanca, Ojai, Fort Lauderdale, Kijev és Anchorage szemléin nyert díjakat.

Az Apró mesék Köbli Norbert forgatókönyvéből a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel volt.

ATEMPO.sk / MTI