Bárdos Judit színművész kapta a Kristályszárny-díjat

26. alkalommal adták át a Krištáľové krídlo ( Kristályszárny) díjakat a Pozsonyi Szlovák Nemzeti Színház épületében. A kitüntetettek között ezúttal egy szlovákiai magyar, Pecháček Bárdos Judit színművész is szerepel.

Az elismerést tíz kategóriában osztják ki olyan személyiségeknek, akik tevékenységükkel maradandót alkottak a gazdaság, a tudomány, a kultúra, a sport és szociális szféra terén.

A színház és audiovizuális művészet kategóriában a három jelölt közül Pecháček Bárdos Juditot, az egyik legtehetségesebb film- és színházi színésznőt választotta a zsűri.

A fiatal felvidéki magyar színésznő szakmai útja eredetileg teljesen más irányt vett volna. Négy évig konzervatóriumban zongorázni tanult, mielőtt úgy döntött, hogy a pozsonyi Színművészeti Egyetemen színészetet tanul. Kivételes tehetségét a színpadon (többek közt a Komáromi Jókai Színházban) és számos ismert filmben is megmutatta már: Fair Play, V tichu (Csendben), Posledné preteky (Utolsó verseny), Súmrak (Alkonyat), Az unoka, Napszállta, valamint szlovák, cseh és magyar tévésorozatokban. 2022-ben a Piargy című filmben nyűgözte le a nézőket, melyben az egyik főszereplőt alakította.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

2011-ben debütált a DOM (Otthon) című filmben, és a tinédzser Éva alakításáért több rangos díjat is elnyert - a 2011-es Art Film Festen a legjobb színésznőnek járó Kék Angyal- díjat, az Igric-díjat és a Slnko v sieti-díjat is. A Fair Play című cseh filmben nyújtott alakításáért a fontos cseh Oroszlán-díjra jelölték a legjobb női főszereplő kategóriában. 2022-ben Karlovy Varyban a cseh filmekben nyújtott rendkívüli művészi alakításáért Bárdos Judit kapta a Kék Kocka díjat.

Mi is gratulálunk a díjhoz!

EZ, ATEMPO.sk / kristalovekridlo.sk
 Fotó: kristalovekridlo.sk