Visszatér A besúgó sorozat – új platformon nézhető

Visszatér A besúgó – új platformon nézhető

A HBO felkérésére készített és nagy sikernek örvendett magyar drámasorozat, A besúgó visszatér a képernyőre, amit tavaly a saját online streamingfelületéről is eltávolított.

Március 16-tól Európa legújabb nagy streamingszolgáltatója, a SkyShowtime kínálatában válik elérhetővé. A nagy sikerű sorozat mind a nyolc epizódját visszanézhetjük.

A története 1985-ben játszódik és a politikai változások küszöbén álló kommunista Magyarország időszakát mutatja be.

 

A besúgó

 

A történet szerint a húszéves Geri szíve tele van izgalommal és várakozással; Budapestre költözik, hogy egyetemen tanuljon. Kollégiumi élete első napján csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek a kommunista rendszer ellen. A csoportot Száva Zsolt, a karizmatikus fiatal diák vezeti, aki hamarosan Geri legjobb barátja lesz. A vidéki srác élete egy pillanat alatt megváltozik a gyönyörű lányok, bulik és politikai viták hatására.

Geri azonban súlyos titkot őriz. Az állambiztonság besúgója, akinek nincs választása: ha életben akarja tartani súlyosan beteg öccsét, akkor szüksége van az állam által biztosított gyógyszerre.

 

 

Miközben Száva azt kutatja, ki a besúgó a csoportban, Geri minden nap kihívással küzd: hogyan cselezze ki az állambiztonságot és tartsa meg új barátait? Az idő szorít, a végső összecsapás előtt döntenie kell, hogy kinek az oldalára áll.

A magyar fejlesztésű sorozat írója és rendezője Szentgyörgyi Bálint további rendezői Mátyássy Áron és Miklauzic Bence. A sorozat főbb szerepeiben Váradi Gergely (Guerilla, Fekete kecske), Patkós Márton (Napszállta, Kincsem), Szász Júlia (Seveled, Bátrak földje), Szőke Abigél (Akik maradtak) és Thuróczy Szabolcs (Aranyélet, Drakulics elvtárs) lesz látható.

 

A besúgó

 

ATEMPO.sk
Fotó: HBO / Orbital Strangers