Tarolt a Roy Galeri – A nézők juttatták tovább a Dunaszerdahelyre készülő Everflash dalát

Tarolt a Roy Galeri – A nézők juttatták tovább a Dunaszerdahelyre készülő Everflash dalát

Sárga gumikacsákkal telt meg a stúdió a magyarországi közmédia A Dal 2023 című dalválasztó műsorának második válogatóján, a tatai Quack zenekar jóvoltából, akik Akkor is című dalukkal ott lesznek valamelyik áprilisi középdöntőben. A Roy Galeri a Boldog vagy című dala, valamint Szekeres András, a jövő héten, szombaton, a dunaszerdahelyi SoulHunter Music Clubba tartó Junkies együttes énekesének Az ősz című szerzeménye, egyaránt 36 ponttal jutottak tovább.

 

 

Nevetésben és könnyekben gazdag volt A Dal 2023 második válogatója. Amolyan érzelmi hullámvasút,

ahogy Fodor Imre, a dalválasztó show egyik műsorvezetője fogalmazott. Az első válogatótól eltérően, ezúttal már magasabb pontszámokat is kiosztott a Wolf Kati, Egri Péter, Ferenczi György és Mező Misi alkotta zsűri.

 

 

Wolf Kati révén megszületett a Dal 2023 első tíz pontja, amelyet Az ősz című daláért Szekeres Andrásnak, a Junkies együttes frontemberének adott az énekesnő.

„Vannak protekciós évszakok, miközben az őszről kevés dal születik” – indokolta kisfilmjében az énekes, miért erről az évszakról dalolt,

Binder Norbert fantasztikus zongorakíséretével. A Junkies március 25-én, a jövő héten, szombaton, Dunaszerdahelyen, a SoulHunter Music Clubban ad koncertet. Előzenekaruk a zalaegerszegi Lovecrose lesz.

 

 

Rajt-cél győzelmet aratott Kohánszky Roy új formációja, a Roy Galeri Boldog vagy című dala. Harmadikként jutott tovább a tavalyi dalválogatón a döntőt is megjárt Pádár Szilvi Súlytalan című idei dala.

A tévénézők szavazati juttatták tovább a jövő héten a Phoenix RT vendégeként szintén a dunaszerdahelyi SoulHunter klubba készülő Everflash zenekar Édenkert című dalát. Ahogy azt portálunkon megírtuk, március 24-én, pénteken ott mutatkozik be először koncerten Győrög Bence, a Phoenix RT új gitárosa, a csallóközcsütörtöki formáció negyedik tagja.

 

 

Nem került elődöntőbe a Nem rólunk szól című dal, amelyet a Felvidékről indult Szekér Gergő írt, és Gábor Márkó adott elő.

 

 

Nem jutottak tovább az Eljátszottam, 1AM, Pál Dénes és Nagy Bogi előadásában, Bernadett Anya bújj mellém című dala, az Elishaz zenekar – amelyben először állt mikrofon mögé az OliverFromEarth fromációban megismert Barabás DávidA világok haragja című szerzeménye és Carmen, Torres Dani közreműködésével előadott Félig árva című dala sem.

Szuperprodukcióként Horányi Juli és Caramel mutatták be Kétszáz év című vadonatúj duettjüket. A Dal 2023 jövő szombati, harmadik válogatójának mezőnyét március 20-án, hétfőn ismertetik.

 

 

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó: archívum