Tátrai Tibor, Nagy Feró, Ákos és Both Miklós is a Petőfi Zenei Tanács tagja lett

Megalakult a Petőfi Zenei Tanács, a szakmai tanácsadó testület elsődleges küldetéseként a popkultúrának, korunk elsődleges kulturális közegének minőségelvű fejlesztését jelölte ki - közölte a kultura.hu weboldal.

A Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) kezdeményezésének célja, hogy a tanács tagjai szakértelmükkel és meglátásaikkal elősegítsék a Petőfi Rádió, a Petőfi TV, a Hajógyár és a Magyar Popkulturális Értéktár minőségelvű megerősítését, ezáltal a magyar popkultúra jobbá tételét.

 

A Petőfi Zenei Tanács tagja

Kovács Ákos
Bognár Attila
Frenreisz Károly
Müller Péter Sziámi
Both Miklós
Ferenczi György
Gőz László
Nagy Feró
Németh Alajos
Tátrai Tibor

 

Petőfi Zenei Tanács

 

"A felkért tagok mindegyike a szakma elismert tekintélye, művészeti tevékenységüket tekintve a könnyűzene teljes műfaji spektrumát lefedik, ami már önmagában kiváló fundamentumot biztosít a Petőfi Zenei Tanács működéséhez" - közölték.

Mint írják, Demeter Szilárd, a PKÜ vezérigazgatója szerint "a Petőfi Zenei Tanács tagjainak teljesítménye minden kétséget felülír.

Ezek a zenészek időtálló műveket tettek le az asztalra, láttak már mindent a kis kultúrházaktól a nagyszínpadig". "Tapasztalataikat, meglátásaikat, tanácsaikat szeretnénk becsatornázni" - fogalmazott.

Elmondta: már az alakuló ülésen egészséges és inspiráló vita alakult ki. "És azért, mert bár nem ugyanazt gondoljuk a világról, mégis volt egy közös premisszánk: a magyar kultúra, ezen belül is a magyar könnyűzene szeretete" - tette hozzá Demeter Szilárd.

ATEMPO.sk
Fotó: PKÜ