A kritikusok és a nézők szerint is a tavalyi év egyik legjobb magyar filmje már online is elérhető

A dadogó borsodi rapperről szóló alkotás a kritikusok és a nézők szerint is a tavalyi év egyik legjobb magyar filmje volt, amely sikeres mozivetítéseket követően már elérhető a FILMIO-n. A Larry a Magyar Film Napjától, április 30-tól pedig a HBO Maxra is felkerül.

Bernáth Szilárd erőteljes bemutatkozó mozifilm rendezése, a Larry középpontjában a juhászpásztorként dolgozó, 21 éves Ádám áll, aki a rapzene segítségével próbálja kiadni magából a dadogásából és nehéz körülményeiből fakadó dühét.

Az interneten váratlanul befutó dala egy országos tehetségkutatóig juttatja a fiatal zenészt, akinek az élő fellépésen le kell győznie dadogását, miközben múltjával is szembe kell néznie. A filben Thuróczy Szabolcs, Vilmányi Benett, Szandtner Anna, Onofer László és Csiki Gellért is szerepel.

 

 

A Larry kapcsán a kritikusok a rendezés és a színészi alakítások mellett kiemelték azt is, hogy úgy képes „egy leszakadó réteget ábrázolni, hogy nem esztétizálja a nyomort, ráadásul autentikusan szól a fiatalokhoz” (Filmtett). Vilmányi Benett kézigránátként robban fel a borsodi rapsztoriban” – méltatta a Filmhu kritikusa a címszereplő alakítását, amelyért a legjobb férfi főszereplő díját nyerte el a Magyar Filmkritikusok díjátadóján, ahol Szantdner Anna a legjobb női epizódalakítás, a CsalaDo szerepében saját magát alakító Onofer László pedig a legjobb férfi epizódalakítás díját is megkapta.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: NFI