A felvidéki Bergendi Barnabás a főszereplője a legjobb európai független dráma díját elhozó magyar filmnek

A legjobb európai független drámai játékfilmnek járó díjat nyerte el Szövényi-Lux Balázs Az első kettő című romantikus filmje az Európai Független Filmfesztiválon (ÉCU) hétvégén Párizsban.

Párizsban lett a a legjobb dráma Az első kettő című film – a Záróvonal különdíjat kapott

A film egyik főszereplője a Vágsellyén született Bergendi Barnabás. A fiatal színész Galántán érettségizett, ahol a TSÍZIÓ Diákszínpad tagja is volt, majd a Kaposvári Egyetemen tanult Eperjes Károly osztályában. 2019-2022 között a Pécsi Nemzeti Színház tagja, ahol egyetemi gyakorlatát is töltötte. A vidéki társulati létet a budapesti szabadúszás váltotta fel a fiatal művész életében. Láthattuk őt már a Brazilok és a Foglyok filmekben, valamint a Hazatalálsz sorozatban is. Best FM műsorvezetőjeként a rádióban is hallhatjuk.

„Szeretek, és tudok is keményen dolgozni, jelenleg ez a legfontosabb dolog az életemben.” - mondta egy korábbi interjúban szinhaz.online-nak első filmes főszerepével kapcsolatban.

 

 

A már a magyarországi mozikban is látható filmben egy amerikai lány és egy magyar fiú távkapcsolata nem várt fordulatot vesz, amikor tervezett házasságuk váratlanul kudarcba fullad. A szerelmeseknek egy napjuk marad, hogy eldöntsék kapcsolatuk további sorsát. Tudják, hogy a köztük lévő távolság hamarosan több ezer kilométerre nő. Az utolsó napi rohanásban egy álomképbe kapaszkodnak, amelyben ők az első két ember, akik az idők kezdetén megszerették egymást.

A többségében angol nyelven készült, magyar feliratos filmben Barnabás partnere Hannah Saxby.

Az első kettő hamarosan Amerikában versenyez a Myrtle Beach Film Festivalon, ahol legjobb film és legjobb idegen nyelvű film kategóriákban jelölték.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Youtube