Összeállt A DAL 2013 döntőjének mezőnye (VIDEÓ)

Összeállt A DAL 2013 döntőjének mezőnye  (VIDEÓ)

Különleges feldolgozásokat hallhattunk A DAL 2013 második akusztikus adásában is. A műfaji sokszínűség ezúttal sem maradt el: karibi zene is szólt, de kórus is állt a színpadon.

A zsűri ezúttal szőrösebb szívű volt, csak néhány 10-es pontszám került kiosztásra, az is a műsor vége felé.

Az ő döntésük alapján jutott a legjobbak közé Szebényi Dániel, a Roy Galeri és az EVERFLASH. A közönségszavazatoknak köszönhetően pedig a Mocskonyi Dörgő lesz ott a döntőben.

Szebényi Dániel Vigasztalója egy fohász a szeretethez. Sokféle formája létezik, egész életünket áthatja, az élet értelme szeretni és szeretve lenni. Az embereket útjuk során érheti veszteség, de a szeretet mindig megújul, és újrateremti magát, hogy betöltse az űrt a lelkekben.

 

 

A Boldog vagy című dal szövegét és hangulatát Kohánszky Roy feleségével való megismerkedésének emlékképei inspirálták. A véletlen találkozás szülte életre szóló kötelék történetét az énekes az új együttesével, a Roy Galerivel meséli el fesztivál életérzéssel megtöltve.

 

 

Az EVERFLASH dala az Édenkertbe vezető útról szól. Arra figyelmeztet, legyen szó bármilyen akadályról, magánéleti nehézségről, kitartással minden legyőzhető. Fő üzenete, hogy mindig megéri változtatni, bátornak lenni és küzdeni, mert ezzel elérhető a kívánt állapot.

 

 

A Most is ott a parton a tengerhez repít. Mocskonyi Dörgő az ifjúkori szerelembe esés pillanatát ragadta meg, amikor a szenvedély varázsa teljesen magával sodorja az embert. Az ismerős érzés bizsergető hatását tovább fokozza a dal fő hangszere, az ukulele.

 

 

Jövő héten a döntőben a nyolc finalista a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében mutathatja be produkcióját. A győztes dal előadója „Az Év Dala 2023” cím, illetve a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2023” elismerés mellett tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

A rangos zenei versenyen Mező Misi, Wolf Kati, Ferenczi György és Egri Péter értékelte a produkciókat, melyek között már ott van az év dala.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: MTVA