Mokos Attila csillagot kap Komáromban

Mokos Attila csillagot kap Komáromban

Mokos Attila, a Komáromi Jókai Színház friss Jászai Mari-díjas színművésze, a legrangosabb szlovák filmes szakmai elismerés, a Nap a hálóban többszörös birtokosa csillagot kap a komáromi Tatra mozi előtti „Csillagsétányon”. Így ő lesz a harmadik Ivan Reitman és Kaszás Attila után, aki ebben a megtiszteltetésben részesül.

Az eseményre április 26-án, szerdán 17.30-tól kerül sor, majd 18.00 órától ingyenesen megtekinthető lesz Mokos Attila legújabb, Hatalom című filmje.

Mokos Attila felvidéki színművész Jászai Mari-díjat kapott

 

Mokos Attila

 

A népszerű színművész márciusban vehette át a magyarországi Jászai Mari-díjat.

„Nem egy díjat kaptam már, olyankor örül az ember, azután megy tovább az élet, mert így is kell lennie, de a Jászai Mari-díj melengeti a szívem és örömködés van a bensőmben” – mondta akkor portálunknak.

Örömködés a bensőben – Dráfi Mátyás és Mokos Attila első mondatai díjaik átvétele után

Áprilisban pedig a Szlovák Televíziós és Filmakadémia előző év legjobb filmes alkotóinak járó, a Nap a hálóban (Slnko v sieti) eseményről tért haza két díjjal. A Piargy című filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi főszereplő díját, a Rimaszombatban és Losoncon játszódó Fehér lovon fekete (Čierne na bielom koni) című mozival pedig a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést vehette át.

Mokos Attila történelmet írt - Felvidéki magyar színészek hozták el a szlovák filmes díjakat

 

Mokos Attila

 

Legújabb filmje, a Hatalom április 20-tól látható a mozikban, melyban Hajdu Szabolcs, Bandor Éva, Kormos Mihály, Oszlík Péter, Olasz István, Vörös Lajos, Láng Annamária, Katona László, Bánfalvi Eszter és mások társaságában látható.

Rossz kezekben a hatalom – a mozikban Mokos Attila új filmje

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Szkárossy Zsuzsa, archívum