Közülük kerül ki ma A Dal 2023 győztese – Oláh Ibolya dalpremier is lesz a műsorban

Oláh Ibolya, A Dal 2022 győztese extra produkcióval tér vissza a színpadra. A rövidesen megjelenő nyereménylemezének egyik vadonatúj, még sehol nem hallott új dala debütál a Dunán a dalverseny szombati 19:35-kor kezdődő döntőjében. A showműsor utolsó adásában a közönségszavazatok alapján kihirdetik, melyik dal lesz az év magyar slágere.

 

A szombati döntőben idén is nyolc dal verseng az év dala címért:

EVERFLASH – Édenkert
Panka és Kristóf – Nincsen semmi boldogságom
Mocskonyi Dörgő – Most is ott a parton
QUACK –Akkor is
Szebényi Dániel – Vigasztaló
Roy Galeri – Boldog vagy
Szekeres András – Az ősz
Titán – Éjféli járat

 

A Dal 2023 zsűri

 

A finalistákat az utolsó fordulóban a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri. A rangos zenei versenyen a Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter alkotta zsűri utoljára pontozza a produkciókat. A zsűri a nyolc dal elhangzása után értékel, majd a négy legmagasabb pontszámú produkcióra szavazhat a közönség.

A győztesről ismét a nézők döntenek, a legtöbb voksot begyűjtő nyeri meg versenyt, ezzel „Az Év Dala 2023” címet és a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2023” elismerést, emellett – a hazai piacon egyedülálló módon – tízmillió forintot is kap zenei produkciója fejlesztésére.

A döntőbe jutott másik hét versenyző is pénznyereményben részesül: a legjobb négy között végzett másik három produkció előadója öt-öt millió forinttal, a további négy finalista egy-egy millióval építheti tovább zenei karrierjét.

ATEMPO.sk
Fotó: MTVA, Koszticsák Szilárd, Bruzák Noémi