A tévében láthatjuk a füleki Kerekes Vicával készült Apró mesék filmet

Kerekes Vica

A Magyar Film Napja alkalmából lesz látható a tévében Szász Attila Apró mesék című romantikus filmje a füleki Kerekes Vicával.

A Dunán vasárnap esténként a kortárs magyar filmművészet kiemelkedő alkotásai láthatók. A filmek között, klasszikus irodalmi műveket adaptáló, történelmi, fikciós és dokumentumfilmes alkotások egyaránt helyet kapnak, de a válogatásban szerepelnek nemzetközi fesztiválokon díjazott filmek is.

Az Apró mesék, amit 21.00 órától láthatunk, a füleki Kerekes Vica, Szabó Kimmel Tamás és Molnár Levente főszereplésével készült magyar alkotás, mely közvetlenül a 2. világháború utáni Magyarországon játszódik. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

 

 

Szász Attila 2019-ben bemutatott mozifilmje az elmúlt időszakban számos nemzetközi fesztiválra kapott meghívást, Várna, Párma, Izmir, San Jose, Berlin és Avanca, Ojai, Fort Lauderdale, Kijev és Anchorage szemléin nyert díjakat. Legutóbb pedig Amerikában lett közönségdíjas.

Az Apró mesék Köbli Norbert forgatókönyvéből a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel volt.

Roni, ATEMPO.sk