A párkányi művészeti alapiskola ifjúsági zenekara Belgiumban aratott sikert

Nagy sikerrel szerepeltek a párkányi fiatal zenészek és tanáraik Belgiumban.

A Liszt Ferenc Művészeti Alapiskola mellett működő GALLI MUSICI Ifjúsági Zenekar első díjat kapott a 71. Nemzetközi Neerpelti Ifjúsági Fesztiválon (European Music Festival for Young People), amely április 28-a és május 2-a között zajlott Neerpelt városban – tudatta portálunkkal Kiss Flóra, a művészeti iskola tanára.

 

GALLI MUSICI Ifjúsági Zeneka

 

A mezőnyben német, svájci, portugál, holland, spanyol, belga, osztrák, horvát, cseh együttesek léptek színpadra.

 

GALLI MUSICI Ifjúsági Zeneka

 

A párkányi zenekar a 2020/2021-es tanévben alakult Mgr. Pásztor János, DiS. art. és tanárkollégái kezdeményezésére. A csapatban az iskola diákjai és felkészítő tanáraik zenélnek együtt, így Mgr. art. Kiss Flóra, Mgr. Danis Alica, DiS. Art., Dobsony Anna, DiS. Art., Mgr. Bartman Stella, DiS. Art., Mgr. Szabó Klaudia, PhD., Bc. Vizi Gabriela, DiS. Art., Gyarmati Zsuzsanna, DiS. Art., Galbavá Viktória és Mgr. art. Pásztor Ádám is aktívan részt vesz a munkában.

 

GALLI MUSICI Ifjúsági Zeneka

 

„Repertoárunkat a Neerpelt-i zenei fesztiválra a hovatartozásunk alapján állítottuk össze. Mivel felvidéki magyarok vagyunk elsőként Kókai Rezső: Kis verbunkosával mutatkoztunk be, majd az állami nyelvünkhöz híven, az egyik legszebb szlovák altatóval, a “Dobrú noc” c. művel folytattuk, amit Bartók Béla: Gyermekeknek c. ciklusából választott népdalfeldolgozások követtek.

Utolsó előttiként Pusztai Antal “Memory of Holocaust” c. gitárművét játszottuk, zenekari változatban, amit a zeneszerző együttesünk számára is dedikált, majd végezetül a dinamikus és temperamentumos Compello Joseph: Valse Diabolique “Az ördög keringője” c. művével zártuk versenyprogramunkat.” - mondta Kiss Flóra, aki a Little Symphony vonósegyüttes tagja is.

 

GALLI MUSICI Ifjúsági Zeneka

 

Nagy köszönettel tartoznak a szülőknek és a támogatóknak is, hisz nélkülük nem juthattak volna el erre a jeles nemzetközi fesztiválra és nem érhették volna el ezt a sikert.

A GALLI MUSICI Ifjúsági Zenekar legközelebb 2023. június 10-én az Aquaphone 2023 rendezvény keretében lép színpadra a párkányi Városi múzeum parkjában. Érdemes lesz meghallgatni őket.

 

GALLI MUSICI Ifjúsági Zeneka

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: European Music Festival for Young People