Jön a Clean Bandit, a Chase & Status, az Architects is – Hegyalja fesztivál

Három brit formáció, a Clean Bandit, a Chase & Status és az Architects is koncertet ad a Borsodi Kingdom of Hegyalja fesztiválon Tokaj-Rakamazon július 15. és 19. között.

"Hiszünk abban, hogy egy rocker vagy éppen a hiphop és az elektronikus zene rajongója is élvezheti ugyanazt a fesztivált. A hangsúly a befogadáson van, és hogy semmilyen szinten ne szűkítsük a lehetőségeinket" – mondta Kovács Péter főszervező.

A Hegyalját egy év kihagyás után rendezik meg újra, immár Borsodi Kingdom of Hegyalja néven. Mint korábban közölték, a megújulás az alapgondolatbeli és az arculati átalakulás mellett a szélesebb zenei palettában és a kulturális programok mennyiségében érzékelhető leginkább. Az arculati megújuláson, a színpadok látványtervén a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem stábja dolgozik, a korábban főleg a keményebb zenékről ismert fesztivál bővíti zenei palettáját, nyit más irányzatok felé is.

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

Az elektronikus zenét játszó brit Clean Banditben Jack Patterson, Luke Patterson, Grace Chatto és Neil Amin-Smith szerepel. A formáció eddig egy stúdióalbumot készítette: a tavaly kiadott New Eyes című anyag a 3. helyig kúszott fel a brit listán. A csapat tavaly beugróként már járt Magyarországon, a London Grammer helyett lépett fel a Sziget fesztiválon az A38 sátorban.

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

A népszerű, szintén brit Chase & Status, Saul Milton (Chase) és Will Kennard (Status) drum'n'bass produkciója eddig három stúdióalbumot jegyez és már kétszer járt Magyarországon: 2012-ben a VOLT-on, egy évre rá a Sziget Aréna sátrában.

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

Az öttagú Architects, a metalcore brit zászlóshajója már 11 éve létezik, ezalatt hat stúdióalbumot készített, és idén már zenélt Magyarországon, áprilisban a fővárosi Dürer Kertben.

A szervezők korábban már bejelentették a Nightwish, a Rudimental, az Eagles of Death Metal, a Hercules & Love Affair, az At the Gates, a Milk & Sugar, Muallem és Format: B, valamint Henry Krinkle fellépését a Hegyalján.

aTEMPO.sk / MTI