Alistáli Te Deum Laudamus – bemutatjuk a XIX. Kodály Napok résztvevőit

Az Alistáli Te Deum Laudamus kamarakórus 2005 karácsonyán kvintettként alakult meg a református gyülekezet talaján. Szintén e gyülekezet énekelni vágyó tagjaiból bővülve vált kamarakórussá 2007 őszén.

XIX. Kodály Napok - a Szlovákiai Magyar Felnőtt Énekkarok Országos Minősítő Versenye Galántán (részletes program)

Ez év végén hitvallásként vették fel a „Te Deum Laudamus“ – Téged, Isten, dicsérünk - nevet. A kórus célja és fő feladata az evangélium hirdetése, szívek megörvendeztetése Jézus Krisztus üzeneteivel, ami hitvallásukat is híven tükrözi.

Számos szolgálat és fellépés mellett a kórusmozgalmon belüli megmérettetésben is volt része a csapatnak. A Galántai Kodály Napok keretében megrendezésre kerülő Szlovákiai magyar kórusok seregszemléjének és kórusversenyének visszatérő résztvevőjeként 2015-ben megkapták az arany minősítést. 2019-ben A Keszthelyi Dalünnepen Az éneklő Magyarország XXI. Országos Kórusminősítésén a Magyar Kórusok, Zenekarok Szövetsége (KÓTA) országos minősítő hangversenyén az Alistáli Te Deum Laudamus Kamarakórus, Oros Márta karnagy vezetésével, Kamarakórus kategóriában arany fokozatot ért el.

Külföldi fellépések alkalmával a kórus szolgálhatott Magyarország, Erdély, Németország, Szerbia és Ausztria számos templomában és hangversenytermében. Több alkalommal énekelhettek a Művészetek Palotája színpadán Református énekek nagykórusában is.

A hazai és külföldi szolgálatok, éneklések mellett fontosnak tartják a környező kórusokkal való kapcsolattartást, ezért minden évben sok szeretettel látnak vendégül éneklő csoportokat az adventi koncertjükön és évzáró alkalmukon. Koncertjeik rendszeres résztvevője gyermekkórusuk.

 

A kórus karnagya Oros Márta.

 

Oros Márta
Oros Márta

ATEMPO.sk