Összeállt a szlovákiai magyar zenei szakma szövetségének elnöksége is

Megtartotta alakuló ülését a szlovákiai magyar zenészek, műszaki munkatársak és rendezvényszervezők országos szövetségét működtető Harmónia Musica Polgári Társulás a komáromi Tiszti Pavilonban a zenei szakma mintegy 40 képviselője jelenlétében.

A kezdeményezők elképzelése az, hogy a szervezet neves szakemberek közreműködésével lát majd el érdekvédelmi-érdekképviseleti feladatot mind a hazai, mind a nemzetközi színtéren.

 

Harmónia Musica

 

A társulás tehetséggondozást és pályázatfigyelő tevékenységet is végez majd és a tagjai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szlovákiai magyar zenei életet az együttműködés, az érték és a minőség határozza meg.

A szervezet öttagú elnökségének tagja lett Lakatos Róbert, Domonkos Pál, Csiba Gábor, Derzsi György és Kaszmán-Saróka Liliána, minden Nyugat-Szlovákiából.

 

Harmónia Musica

 

A szlovákiai magyar zenei szövetség megalapításának ötletét az a zenei kerekasztal adta, melyet a 2022-es Harmónia - Szlovákiai Magyar Zenei Díj ünnepélyes átadása előtt rendeztek meg Komáromban, 2022. októberében.

Szervezkednének a hazai magyar zenészek – Ilyen volt az első Harmónia Zenei Kerekasztal

A szakmai fórumot követően létrejött egy munkacsoport, mely meghatározta a szövetség alapvető céljait. A zenei érdekvédelmi szövetség székhelye a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ lesz.

„Fontos az összefogás” - megalapítják a Szlovákiai magyar zenészek szövetségét

 

Harmónia Musica

 

Harmónia Musica

 

Harmónia Musica

 

Harmónia Musica

 

EZ, ATEMPO.sk