Piripotty – meselemezzel jelentkezik Korpás Éva

Meselemezzel folytatja hanghordozóinak sorát Korpás Éva. A komáromi népdalénekes Piripotty című albumát a hétvégén megrendezésre kerülő Szlovákiai Magyar Táncháztalálkozón mutatja be.

A népzene és világzene bűvöletében – Korpás Éva

Korpás Éva legújabb gyermekeknek szóló zenei anyag egy olyan világba repíti a kisebbeket, ahol a fantázia segítségével teljesen új perspektívából élhetik át életük eseményeit.

Gáti István költő ehhez a lemezhez írt verses meséje nyomán elmesélt történetben természetesen segítségül hívjuk nagyszüleink tudását is - mutassák meg nekünk, hogyan érdemes megbirkózni a hétköznapok kihívásaival. Az elődök üzenetei, tanácsai kiolvashatók népdalaink szövegeiből, csak oda kell figyelni rájuk. Maradjunk, éljünk a jelenben, de fontos, hogy ami érték, azt tartsuk meg, és építsük be a jelenlegi életünkbe, mert a gyökér mindig fontos, ebből szökkenünk szárba.

 

Piripotty - Korpás Éva

 

A Piripotty a hatodik gyermekalbuma Korpás Évának, de ez különbözik minden eddiginél. A zenei anyagot Csernók Klárival állították össze és állandó zenekara mellett többek közt lánya, Lakatos Lili is közreműködött rajta. A cédé borítóját Molnár Jacqueline tervezte, akivel szintén dolgozott már az énekesnő az előző gyermeklemezeivel kapcsolatban.

Május 20-án, szombaton 16.30-kor kerül bemutatásra a friss anyag a komáromi Tiszti pavilon udvarán. A koncerten lesz közös éneklés és tánc, vigasság, de néha szomorúság is, hiszen mindkettő természetes része az ember életének.

Több száz táncos ropja majd hétvégén Komáromban – jön a Szlovákiai Magyar Táncháztalálkozó

Közreműködnek

Korpás Éva - ének
Lakatos Lili - ének, tánc
Csernók Klára - hegedű
Takács Ádám - hegedű
Papp Endre - brácsa, dob
Kuti Sándor - cimbalom
Hanusz Zoltán - nagybőgő, koboz

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Csontos István