Jön az Összetartozás Tánca Komáromban és az egész Kárpát-Medencében

Jön az Összetartozás Tánca Komáromban és az egész Kárpát-Medencében

Június 4-e a Nemzeti Összetartozás Napja. Ebből az alkalomból egy Dunamocsról induló nemes kezdeményezés kapcsán született meg az Összetartozás Tánca rendezvény, melynek központi helyszíne második alkalommal is a komáromi Klapka-tér.

1500 gyermek ropta az Összetartozás Táncát a komáromi Klapka téren – OTT JÁRTUNK + FOTÓK

A kezdeményezéshez Felvidék mellett idén már a Kárpát-Medence több pontja is csatlakozik és egyazon órában ugyanazokat a táncokat táncolják, ugyanazon énekeket énekelik, amelyek nemzedékeknek voltak meghatározó táncai, énekei.

A bemutató elsődleges célja, hogy a tánc erejével hirdesse határokon innen és túl, a nemzeti összetartozás, a magyar összefogás és szolidaritás fontosságát, mely kizárólagos záloga lehet jövőbeni megmaradásunknak és gyarapodásunknak szülőföldünkön.

 

Összetartozás Tánca

 

A központi helyszínen vasárnap 15.45-től számos intézményből vonulnak ki a gyerekek, fiatalok, hogy együtt táncoljanak és énekeljenek majd Korpás Éva népdalénekes A pozsonyi sétatéren című összeállítására.

2023-ban a Pósfa zenekar fog kísérni, illetve talpalávalót húzni. Közreműködik még Lakatos Áron (hegedű), Hegedűs Luca (cimbalom), valamint Szabó Júlia, Zsoldos Viktória, Pákozdi Dorina, Fodor Borbála, Fodor Villő, Babos Luca, Kányai Franciska, Szeles Chloe, Kopsa Boglárka és Vörös Orsolya énekesek.

 

 

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: Bárány János / ATEMPO.sk