Európai turnéra indul Azahriah – nyáron a Szlovákia sem marad ki

Európai turnéra indul Azahriah – nyáron a Szlovákia sem marad ki

Azahriah szédületes sebességgel a magyar könnyűzenei szcéna topelőadójává vált. Tavasszal a Papp László Budapest Sportarénát is megtöltötte, novemberben pedig európai turnéra indul. Nyáron viszont Felvidékre is ellátogat.

A még mindig csak huszonegy esztendős Azahriah lépett már fel külföldön: a hollandiai Eurosonic fesztiválon nagy sikert aratott az élő show, amely Magyrországon már a legnagyobb volumenű produkciók közé tartozik.

Erről árulkodik az első Arénás-koncertjének a felvétele is, amit ingyenesen tett elérhetővé és már több mint 1,5 millióan tekintették meg.

 

 

A magyar popszakma sok évtizedes kérdése, lehet-e olyan, a mainstream fősodrába tartozó sztár, aki nemzetközileg is releváns előadóvá válik: az első pillanattól nagyon tudatosan építkező Azahriah most ebbe az irányba tesz még egy lépést.

Pár hete megjelent nagylemezén a karibi Queen Omega az egyik közreműködő: a Four Moods 2 a tökéletes példája annak, hogy Azahriah művészi nyelve univerzális.

London, Párizs, Berlin, Bécs, Prága, Varsó, Manchester – Azahriah Európa-szerte megmutathatja, ami már a tavalyi nagyszínpados koncert során is kiderült a Szigeten: hogy zenéje nyelvi és országhatárokon átívelő produktum, amely bárhol képes megmozgatni a közönséget. Egy kis popkulturális érdekesség: a turné manchesteri állomásának helyszíne nem más, mint a legendás Factory Club.

Előtte viszont nyáron Bősön (június 30-án) és a Gombaszögi Nyári Táborban (július 14-én) is találkozhatunk vele Felvidéken.

EZ, ATEMPO.sk