Élőben közvetíti a Magyar Mozgókép Fesztivál díjátadóit a közmédia kulturális csatornája

Igazi vörösszőnyeges gálaesten láthatják a magyar filmes világ legjelentősebb szereplőit az M5-ön. A kulturális csatorna élőben közvetíti a Magyar Mozgókép Fesztivál két kiemelt rendezvényét. Pénteken az életműdíj-átadásáról számolnak be Balatonfüredről, szombaton a veszprémi Magyar Mozgókép Díj gálájáról tudósít Morvai Noémi műsorvezető és Dudás Viktor filmszakértő, a záróeseményen átadják a közmédia által újonnan alapított Huszárik Zoltán-díjat.

Péntek este a 2023-as Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjátadó gálaestjének teljes műsorprogramját élőben sugározza az M5 kulturális csatorna. Az Ez itt a kérdés tematikus helyszíni különkiadással jelentkezik, a műsorban egyebek mellett a magyar filmek sikereiről és a hazai filmgyártás jövőjéről beszélget Káel Csaba, a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Csáky Attila filmproducer, fesztiváligazgató, Koltai Lajos operatőr és Can Togay János filmrendező, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa művészeti és kreatív főtanácsadója.

Az M5 nézői szombaton elsőkézből értesülhetnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál díjazottjainak névsoráról és a filmdíjak nyerteseiről. A szombati vörösszőnyeges gálaest házigazdái, a Librettó műsorvezetője, Morvai Noémi és Dudás Viktor filmszakértő a magyar filmes világ legjelentősebb szereplőit szólaltatják meg.

Először adják át a gálán a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt., valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap által alapított Huszárik Zoltán-díjat. Az elismerést az az alkotó kapja, aki az adott évben kimagasló teljesítményével jelentős hatást gyakorolt a hazai filmművészetre. Legjobb tévésorozat kategóriában az M5 saját gyártású történelmi drámája, az Elveszett idők is versenybe száll.

Minkét nap 18.30-tól követhetők az események az M5-ön.

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk
Fotó: jegy.hu, szinhaz.org, MTI